Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Argentina a retrăit coșmarul din 1994. Atunci a fost România cu Ilie Dumitrescu în zi de grație, acum a fost strivită de Franța, cu Kylian Mbappe fabulos

 

Optimile Cupei Mondiale din Franța au început încântător, cu un meci fabulos, Franța – Argentina, încheiat 4-3.

La fel ca în 1994, când a pierdut cu România, 2-3, Argentina a fost una dintre protagonistele unui meci care va rămâne în istoria Cupei Mondiale și care va intra în topul celor mai spectaculoase întâlniri de la cea mai importantă competiție a planetei. Singurul lucru comun al acestor două dispute a fost faptul că Diego Maradona a fost în tribune.

La Kazan, cele două forțe ale fotbalului mondial au oferit un duel de excepție, în care ambele au trecut la conducere, iar la ultima fază confruntarea putea ajunge în prelungiri.

„Cocoșii” au avut inițiativa în primele minute, iar Griezmann a țintit transversala dintr-o lovitură liberă de la 18 metri. În minutul 11, Kylian Mbappe a recuperat în propria jumătate de teren, a făcut o cursă de vreo 70 de metri într-o viteză care l-ar pune în dificultate și pe Usain Bolt, a scăpat lejer de trei urmăritori și a fost faultat în careu de Rojo. Griezmann a transformat lovitura de la 11 metri și Franța conducea pentru prima dată. Argentina a revenit în meci grație unei execuții de excepție a lui Di Maria, care a trimis în vinclu, profitând de faptul că mijlocașii centrali ai lui Deschamps nu au acoperit zona. Mai mult, „pumele” au trecut în avantaj în minutul 48, când Messi a tras prost din careu, dar Mercado a deviat și l-a păcălit pe Lloris. După doar 10 minute a venit „bujuteria” lui Pavard, care a prins un șut colosal din colțul careului de 16 metri. Imediat, a apărut din nou Mbappe, care a preluat în careul advers și l-a învins pe portarul Armani. Tot Mbappe a făcut 4-2 în minutul 68, când a finalizat un contraatac perfect dus de „cocoși”, plecat de la Matuidi și continuat de Giroud. Finalul a fost al „pumelor”. În minutul 90+2, Messi l-a găsit pe Aguero, care a marcat de lângă Varane. La ultima fază, Pavon a avut șansa de a duce meciul în prelungiri, dar Meza a trimis peste poartă după o centrare a lui Di Maria.

Kyllian Mbappe, care la 19 ani și 193 de zile a devenit cel mai tanar marcator al unei duble la Cupa Mondiala de la Pele, a comentat: „Sunt fericit pentru acest lucri, dar să punem lucrurile în ordine. Pele este o altă categorie, dar e bine să fiu și eu pe lângă el. Nu este un loc mai bun decât Cupa Mondială unde să arăți ce poți. Toți jucătorii de top sunt aici”.

„Am devenit antrenor pentru că am vrut să trăiesc astfel de meciuri, stadion plin, echipe puernice. Echipa noastră este mult mai tânără, dar este acolo. Am răspuns provocării, am arătat caracter și nu a fost ușor. Am condus, am fost egalați și apoi am fost în spate. Am luptat până la capăt. Aceasta este o mentalitate excelentă. Am dat totul pentru a merge mai departe. Sunt mândru de jucători și mă bucur pentru ei”, a punctat selecționerul Franței, Didier Deschamps.

„Este dureros, mai ales pentru că jucătorii au depus un efort imens. A fost un meci dificil. Nu am reușit să ne atingem obiectivul propus pentru această competiție. Sunt trist, frustrat, cred că e normal să fiu așa. Nu îmi voi decide acum viitorul. Ne-am adaptat pentru acest joc. Scopul nostru a fost să câștigăm. Avem cel mai bun fotbalist din lume și trebuia să încercăm acțiuni în care să îl folosim. Am încercat tactici diferite pentru el. Uneori a mers, alteori nu. Jucătorii au luătat până la capăt și am fost aproape de egalare la ultima fază. Au muncit mult și le mulțumesc”, a menționat selecționerul Argentinei, Jorge Sampaoli.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare