Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Anglia visează la un nou titlu mondial

 

Anglia visează, după 52 de ani, să fie din nou campioană mondială. În sferturile Cupei Mondiale din Rusia, Kane & Co. pornesc cu prima șansă în fața Suediei, în confruntarea care va avea loc mâine la Samara.

Și suedezii speră să repete cel puțin cea mai bună performanță a lor la un turneu final. În 1994, echipa condusă de Tomas Brolin ajungea în semifinalele World Cup, după ce elimina dramatic România, la loviturile de departajare.

„Suedia este o echipă pe care o respect enorm. A avut rezultate incredibile în meciuri cu formații mult mai bine cotate. Am jucat de multe ori contra Suediei, am urmărit această echipă în ultimii ani și știu cât de puternică este. Nordicilor le place ca adversarul să aibă posesia, dar este foarte greu să marchezi în poarta lor. Va trebui să fim la un nivel foarte ridicat. Sunt cu picioarele pe pământ. Venim după un succes fantastic, dar trebuie să fim foarte concentrați pe meciul cu Suedia. Am făcut multe progrese, dar nu am câștigat nimic încă. Toți jucătorii au foame de trofee, dar recunosc că mai au de progresat”, a declarat selecționerul Gareth Southgate.

Chiar înainte meciului cu Anglia, căpitanul Suediei, Andreas Granqvist, a primit o veste importantă. Soția lui a născut al doilea copil, iar tatăl a făcut anunțul pe Twitter, folosind #daddyshairline și #worldcupbaby.

„Anglia este o formație puternică. Este și Harry Kane în atac. Dacă ne vom apăra bine și vom avea contraatacuri reușite, putem câștiga”, a precizat Andreas Granqvist.

Dacă va mai înscrie un gol la acest turneu final, Harry Kane va deveni jucătorul englez cu cele mai multe reușite la o ediție a Cupei Mondiale. Momentan, cu 6 reușite, el este la egalitate cu Gary Lineker, golgheter-ul ediției din 1986.

Ultimul sfert de finală, Rusia – Croația, va avea loc de la ora 21.00, la Sochi.

Croații par să fie favoriți, însă Rusia are avantajul de a fi gazda competiției, care s-a văzut și în optimi, cu Spania, când VAR-ul nu a funcționat la un fault clar în careu asupra lui Pique.

„Respectăm Rusia, a jucat foarte bine la acest turneu final. Trebuie să fim concentrați doar pe ce avem noi de făcut. Trebuie să ne calificăm în semifinale. Nu contează dacă va fi un meci frumos sau urât, important este să ne asigurăm locul în penultimul act”, a declarat fundașul Sime Vrsaljko.

„În fazele eliminatorii de la Cupa Mondială ai nevoie de caractere și de rezistență. Altfel nu ai cum să reușești. Nu mai este presiune pe noi. Suntem în sferturi și vom face tot ce putem pentru a ajunge în semifinele”, a punctat mijlocașul rus Aleksandr Samedov.

CITEȘTE ȘI: 

CUPA MONDIALĂ 2018. Europa vs. America de Sud în prima zi a sferturilor


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button