Sport

Cum se explică?

 

Eu, unul, nu cred în ruptul capului că Alexandru Weber, de la Măgura Cisnădie, e mai antrenor decât Costică Buceschi. N-am cum! Nu cred că Valeriu Costea, de la Danubius Galați, nu cred că Ștefan Constantin, de la CSM Roman, sunt peste Buceschi, ca antrenori. Și nu cred că lotul echipei din Brașov este sub cele ale formațiilor din Galați, Roman și Cisnădie. Dimpotrivă, cred că este mult superior. Nu cred, de pildă, că Oana Apetrei (jucătoare originară din Brașov, ca fapt divers) este superioară pe pivot unor Georgiana Ciuciulete, Cytnhia Tomescu ori Timeea Tătar. La fel cum nu cred că Roxana Gatzel Han (cu tot respectul pentru cariera ei) e mai bună în centru decât Eliza Buceschi. Ori că Bianca Tiron sauTeodora Bloj sunt inferioare unei Ivana Bozovic. În plus, Corona Brașov este o echipă care, în acest sezon, chiar are bancă, așa cum se spune în lumea handbalului.     

Atunci cum se explică înfrângerile pe care Corona Brașov le-a suferit în ultimele etape, împotriva unor echipe care, cel puțin teoretic, îi sunt inferioare valoric? Și n-aș vrea, sincer, să aud placa aceea răsuflată cu „adversarele și-au dorit mai mult victoria”. Pentru că le-am văzut pe jucătoarele Coronei suferind sincer la înfrângeri. Le-am văzut frustrarea, tristețea, chiar lacrimile. Și nu cred că ține prea mult explicația că „avem nevoie de timp pentru omogenizare”. În definitiv, lotul Coronei este alcătuit din două blocuri, cu câteva „plombe”: cel care a rămas la Corona din ediția trecută, și care are ani de jucat împreună (Chiper, Neagu, Hotea, Mârcă, Hossu, Ciuciulete) și cel format din jucătoare venite cu dl. Buceschi (Eliza Buceschi, Bianca Tiron, Andreea Chiricuță, Laura Popa, Timea Tătar, Cytnhia Tomescu, Teodora Bloj, Cosmina Cozma).  Schimbări de lot, chiar masive, au făcut, însă, și alte echipe. Care ne bat! Chiar cu „pensionare” de 33, 35, 37 de ani! La ele nu a fost nevoie de perioadă de grație pentru omogenizare? Ele „se simt” în teren, spre deosebire de ale noastre care „nu se simt” și au nevoie de timp? De cât timp? Un an, doi, trei? Sau până se transferă de la Brașov Sorina Târcă ori Daria Bucur, sătule să tot aștepte să li se dea și lor minute, dacă echipa titularelor tot nu merge? Iată, de pildă, tânăra brașoveancă Ana Maria Berbece a făcut o mutare inspirată, conștientă fiind că nu va avea multe minute la Corona: s-a transferat la Cluj, unde e titulară meci de meci, e una dintre principalele marcatoare ale echipei  și a ajuns să fie selecționată în echipa națională pentru Mondialui din  Germania (1-17 decembrie 2027).  Ce facem, totuși, cu Brașovul, în afară de a pleca dezamăgiți de la meciuri, după investițiile semnificative făcute la echipă și care s-au soldat cu cel mai slab start de sezon din ultimii ani?


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare