Sport

Cum poate schimba Blockchain industria jocurilor de noroc

  • blockchain_2.png

Bitcoin este prima criptomonedă și prima monedă digitală bazată pe blockchain. Când moneda a fost inventată în 2009, mulți au crezut că nu se va ridica la înălțimea potențialului său. Dar astăzi, criptomonedele și tehnologia blockchain au devenit populare și aduc laolaltă diferite industrii, inclusiv industria iGaming.

Acest articol va discuta despre modul în care blockchain poate schimba industria jocurilor de noroc și poate face lucrurile mai eficiente decât sunt în prezent. De asemenea, va evidenția avantajele și dezavantajele acestei tehnologii și la ce ne putem aștepta de la ea în viitor. Așadar, pentru toate acestea și multe altele, continuați să citiți.

Alt: Un bărbat care ține în mână o hârtie cu blockchain scris pe ea

Remodelarea sistemelor de plată la site-urile de pariuri online

Una dintre schimbările notabile pe care blockchain le-a adus în lumea jocurilor de noroc online este legată de plăți. Înainte de inventarea Bitcoin și a altor criptomonede, pariorii puteau efectua tranzacții cu cazinouri online noi și case de pariuri sportive doar prin metode bazate pe fiat. Deși aceste metode sunt grozave, deseori le lipsește acea intimitate de care pariorii aveau nevoie. Unii oameni chiar consideră că metodele bazate pe fiat sunt complet nesigure.

Jucătorii pot depune și retrage câștigurile din conturile lor de pariuri în mod mai sigur cu blockchain și criptomonede. Tranzacțiile cu criptomonede sunt aproape de nedetectat, iar utilizatorii nu trebuie să își furnizeze detaliile bancare. De fapt, pentru a utiliza aceste monede digitale, trebuie să aveți un portofel criptografic care este securizat prin utilizarea a două chei diferite – chei private și chei publice. Nivelul de criptare al blockchain-ului și al criptomonedelor este de top, ceea ce explică de ce utilizatorii au încredere pe scară largă în ele.

Ce este Blockchain?

Înainte de a merge mai departe în discuția despre cum blockchain poate remodela industria iGaming, să definim ce este tehnologia în sine. Blockchain este un sistem în care bitcoin sau alte tranzacții criptografice sunt înregistrate și păstrate pe numeroase computere legate printr-o rețea peer-to-peer. În termeni simpli, este un registru în care sunt stocate tranzacțiile criptografice.

Una dintre caracteristicile unice ale blockchain este descentralizarea. Acest lucru înseamnă că nu este controlat de o singură entitate, ceea ce îl face mai puțin susceptibil la interferențe guvernamentale. Inovația din spatele acestei tehnologii garantează, de asemenea, fidelitatea și securitatea de top a înregistrărilor de date.

Viteza îmbunătățită a tranzacțiilor

Deși anonimatul este principalul beneficiu al utilizării criptomonedelor, tranzacțiile prin intermediul acestora sunt, de asemenea, procesate rapid în comparație cu unele opțiuni bazate pe fiat. Utilizarea criptomonedelor pentru a depune bani în conturile dumneavoastră de pariuri se va reflecta cel mai probabil în câteva secunde, fie pe computerul desktop, fie pe smartphone sau smartwatch. Iar în ceea ce privește retragerile, plățile criptografice durează doar câteva minute. Acest lucru este mult mai bun decât atunci când retrageți câștigurile prin intermediul cardurilor de credit/debit, a căror procesare poate dura până la trei zile lucrătoare.

În plus, tranzacțiile pe blockchain vin cu comisioane relativ mici. De fapt, este posibil ca unele cazinouri online să nu taxeze jucătorii pentru retragerile efectuate cu Bitcoin, Ethereum și alte criptomonede. Acest lucru face ca opțiunea să fie destul de rentabilă.

Transparență

Tranzacțiile Blockchain sunt transparente, ceea ce le face o alegere bună pentru jucătorii online. Fiecare tranzacție este menținută în rețeaua blockchain, iar aceasta este imuabilă. Astfel, riscul de fraudă este aproape complet eliminat, ceea ce înseamnă o siguranță sporită pentru pariori. Cu toate acestea, blockchain nu este infailibil, așa cum cred unii oameni. Aproape oricine poate verifica cu ușurință istoricul unei tranzacții dacă are numărul tranzacției. Se poate afla dacă tranzacția este verificată și numărul de confirmări. Partea bună este că detaliile tranzacției nu pot fi modificate.

Viitorul Blockchain în industria iGaming-ului

În timp ce blockchain a fost integrat în diferite aspecte ale jocurilor de noroc, ne putem aștepta la unele schimbări posibile în viitor. În prezent, criptomonedele nu sunt legalizate, dar sunt acceptate ca mijloc de tranzacționare. Cu toate acestea, unele țări precum Algeria, China, Bolivia și Egipt au restricționat într-un fel sau altul utilizarea bitcoin și a altor criptomonede. În viitor, ne putem aștepta ca multe dintre aceste țări să accepte pe deplin utilizarea acestor criptomonede, deschizând astfel calea pentru noi îmbunătățiri în acest sector.

Lumea se îndreaptă treptat către o eră a Web 3, în care blockchain va juca probabil un rol important. Odată ce această trecere va fi completă, nu va fi surprinzător să vedem fiecare site de pariuri să accepte criptomonedele. De asemenea, va exista, probabil, o creștere a numărului de jocuri cripto.

Înțelegerea punctelor slabe ale Blockchain

Blockchain face cu siguranță valuri și schimbă în mod pozitiv scena jocurilor de noroc online. Cu toate acestea, tehnologia are câteva puncte slabe și același lucru se poate spune și despre criptomonedele care sunt conectate la ea. În funcție de modul în care este utilizat, blockchain poate duce la complexitate. În plus, având în vedere natura anonimă și deschisă a tehnologiei, aceasta nu poate fi considerată un activ.

În ceea ce privește criptomonedele precum Bitcoin, Ethereum și Litecoin, acestea sunt destul de volatile și riscante pentru a fi deținute. Valoarea lor raportată la monedele bazate pe fiat poate scădea și crește în orice moment. Acest lucru explică de ce mai mulți comercianți de criptomonede lucrează din greu pentru a folosi această volatilitate în avantajul lor.

Rezumând

Am discutat despre blockchain și despre modul în care acesta schimbă industria jocurilor de noroc online. De la începutul tehnologiei, în 2009, aceasta a fost integrată în diferite aspecte și industrii. În cazul jocurilor de cazinou online și al pariurilor sportive, monedele bazate pe blockchain, numite criptomonede, oferă utilizatorilor șansa de a depune și retrage câștigurile într-un mod mai sigur și fără a renunța la intimitatea lor.

În plus, viteza de procesare a tranzacțiilor în timpul utilizării criptomonedelor pentru jocuri de noroc este destul de rapidă. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să așteptați prea mult timp pentru a vă primi câștigurile, ceea ce înseamnă o experiență de joc îmbunătățită. De asemenea, ne putem aștepta la viitoare îmbunătățiri în blockchain, cum ar fi posibila acceptare a criptomonedelor în țările în care este limitată în prezent.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare