Sport

Cosmin Contra: „Jucătorii au fost informați că trebuie să câștige la două goluri”

 

După ce Cristian Manea sau Ciprian Deac au declarat că jucătorii nu au știut că România avea nevioe de o victorie la două goluri cu Muntenegru pentru a avea un loc în urna a treia la tragerea la sorți a grupelor din preliminariile Euro 2020, selecționerul Cosmin Contra a reacționat.

„Jucătorii echipei naționale au fost informați atât în ziua jocului, cât și cu o zi înainte, la ședințele de grup, dar și în discuțiile individuale că avem nevoie de o victorie la două goluri diferență. Am decis înlocuirea lui Claudiu Keșeru pe final pentru că acesta făcuse un efort considerabil până atunci, iar introducerea lui Tudor Băluță a însemnat urcarea lui Nicolae Stanciu pe o poziție mai avansată, unde avea o mai mare libertate de ajunge aproape de poarta adversă. La fel ca și la partida cu Lituania, am început meciul de la Podgorica cu doi atacanți, pentru că obiectivul nostru a fost clar, acela de a câștiga și de a marca cât mai multe goluri! Repet: am știut de ce intrăm pe teren, ce trebuie să obținem. Din păcate, nu am reușit să mai marcăm”, a spus Contra, conform frf.ro.

„Am știut cu o zi înainte de meci că avem nevoie de o victorie la două goluri pentru a avea șanse la urna a treia pentru tragerea la sorți a preliminariilor EURO 2020. Și cred că s-a văzut acest lucru după felul în care am abordat jocul, după numărul șanselor create și a jocului ofensiv pe care l-am practicat. Am încercat să câștigăm la cât mai multe goluri diferență. Știam importanța unei victorii la două goluri. Noi am luptat până la final pentru obiectivul nostru și ne-am bucurat pentru evoluția bună și un an încheiat fără înfrângere”, a punctat şi Nicolae Stanciu.

La emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport, Cosmin Contra făcut o criză de nervi în direct: „Da de ce credeți voi că nu s-a înțeles această Ligă a Națiunilor? Păi și ce să le fac că n-au fost atenți? Să nu-i mai chem la Națională. Întrebați-i pe ei, pe toți. La pauză mesajul a fost că nu trebuie să mai primim gol, pentru că al doilea gol puteam să-l dăm oricând, la cum jucam. Păi de ce mai există discuțiile astea? Dacă doi jucători nu au fost atenți? Văd că faceți presă polițienească. Sunați toți jucătorii și întrebați-i dacă se știa că trebuie să batem la două goluri sau că celelalte rezultate trebuie să fie în favoarea noastră. Cine? Domnul Manea urca în atac și dădea el gol cu capul? Intra în careu și ce făceam? Dacă tu zici că echipa națională nu a avut țintă să dea mai mult de un gol, atunci nu mai vorbim de fotbal. Că echipa României nu a mai dat un gol, asta e. Dacă jucătorii nu au arătat că au vrut să câștige la mai mult de un gol, pe un teren unde nu am câștigat nici un meci oficial, atunci nu mai are rost nici o discuție. Noi suntem distrugători, noi nu vrem să construim ceva. Adică echipa noastră nu a avut rezultate în 2018? Astea au fost rezultatele, a fost o grupă care ne-a dezavantajat total pentru că nu s-au luat rezultatele cu ultima clasată, golurile marcate, au fost mai multe, Muntenegru putea să egaleze în Sebia și după acel rezultat noi putea să fim pe primul loc, etc. Să jucăm fără spectatori cu Muntenegru, în 10 oameni în a doua repriză cu Serbia, iar Serbia are un jucător care valorează mai mult decât toată Naționala României. Cu Muntenegru am luat 4 puncte, 6 puncte cu Lituania. Ce facem? Zicem că nu am făcut nimic? Și ce dacă am căzut în urna a patra? Eu am făcut totul, am vrut să câștigăm grupa din Liga Națiunilor. A avut Serbia o victorie în plus cu Muntenegru, ce să facem?”.

CITEȘTE ȘI: 

PROFESIONIȘTI… „Nu am ştiut că mai avem nevoie de un gol”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare