Sport

CORONAVIRUS. BRAŞOV. Când s-ar putea redeschide sălile de fitness. Fără mască, dar cu unele reguli. Anunţul ministrului Sportului

 

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a anunţat la Digi 24 că, dacă evoluţia pandemiei va permite, sălile de fitenss s-ar putea redeschide începând cu 15 iunie. Ministrul a punctat că nu va fi obligatorie folosirea măştii, dar că sălile vor trebui să respecte unele reguli, între care triajul, termometrizarea clienților sau limitarea numărului de persoane.

„Cu siguranță, vom avea posibilitatea să ne întoarcem în sălile de sport. Momentul depinde de evoluția pandemiei în țara noastră. Abordarea noastră a fost una graduală în ceea ce privește redeschiderea sportului. Deschiderea sălilor de fitness este un subiect de impact. În ultima lună, pe această temă, am purtat multe discuții atât reprezentanții acestei industrii, cât și cu cei din INSP și Ministerul Sănătății. Nu vă ascund faptul că în acest moment lucrăm la niște norme care să definească cadrul în care se pot relua activitățile în săli și de asemenea nu vă ascund faptul că sunt îngrijorat de numărul de cazuri raportat joi. Dacă nu se va dovedi că este o creștere a numărului de cazuri, după anumite reguli vom avea posibilitatea să stabilim deschiderea sălilor de fitness. În momentul de față sunt sute de mii de români care așteaptă acest lucru. Masca pe față în regim de efort fizic este un lucru care nu se va impune ca și normă. În schimb, normele pe care va trebui să le respectăm țin de un triaj epidemiologic, de o termometrizare a persoanelor la intrarea în sală, accesul se va face doar în baza unei programări prealabile, numărul persoanelor trebuie să fie limitat la capacitatea sălii și atenție, suprafața sălii se împarte la cei 7 metri pătrați menționați de noi în Ordin, astfel încât să putem afla numărul maxim de persoane care pot folosi aparatele în același timp. Organizarea spațiului de pregătire sportivă trebuie făcută astfel încât să se mențină distanțarea fizică. Dezinfectarea aparatelor trebuie făcută după fiecare utilizare. Analizăm într-o primă fază să se redeschidă doar spațiile de aparate de forță, dar nu și cele care sunt folosite pentru regim colectiv, cu clase. Administratorul sălii va dispune aceste norme, el va decide cum își organizează activitatea, cum va satisface interesul tuturor clienților, nu vom impune o limită la resursa timp”, a declarat Ionuţ Stroe la Digi 24.

Pe pagina de Facebook, Grand Fitness a anunţat: 

„#VeștiBune

Din data de 15 IUNIE vă așteptăm la mișcare!

Reluăm activitatea SĂLII DE FORȚĂ!

Pentru clasele de aerobic așteptăm încă acceptul autorităților”.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare