Sport

Corona, show în Cupa EHF

  • handbalcoronagrude10_221181.JPG
  • handbalcoronagrude12_221185.JPG
 

Handbalistele de la Corona au debutat în această seara în Cupa EHF, turul I, întâlnind în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu-Colibași” formația HZRH din Bosnia. La capătul unui meci în care antrenorii Mariana Târcă și Dumitru Berbece au rulat, practic,întreg lotul, Corona s-a impus fără emoții, cu un scor concludent: 43-16, toate golurile învingătoarei fiind înscrise din acțiune. Marcatoarele echipei noastre: S. Târcă – 9 goluri, Burghel-Neagu – 7, Hotea 5, Dincă 4, Corban 3, Pricopi 3, Bucur 2, Ciuciulete 2, Crețu 2, Bondar 2, Țăcălie-Crăciun 2, Chiper 1, Briscan 1.

Chiar dacă adversarul s-a dovedit unul facil, sunt de remarcat unele schimbări în bine ale jocului față de perioada în care echipa a fost condusă de pe margine de Bogdan Burcea. Apărarea este mai agresivă, mai determinată, mai mobilă, se variază sistemul 6 în linie cu 5+1, iar în atac se vede mai multă fantezie, un joc mai spectaculos (cele 5-6 aeriene din acest meci au făcut deliciul publicului), contraatacuri-blitz, tăioase și scheme noi, care fac ca, practic, fiecare jucătoare de câmp să ajungă în poziție de finalizare, fapt dovedit și de numărul mare de marcatoare. Îmbucurător, iarăși, faptul că în special în repriza secundă, au fost pe teren jucătoare tinere, ca și unele din „vechea gardă” care în „mandatul” Burcea abia prindeau câteva minute. Un câștig pentru echipă se anunță nou-transferata Daniela Corban (20 de ani), un centru rapid, imaginativ și o bună apărătoare. Și, poate mai important, sportivele noastre parcă au lăsat deoparte teama de a-și asuma riscuri și joacă handbal cu zâmbetul pe buze. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare