Sport

Corona nu mai e „mândria Brașovului” (III)

 

Vorbind tot despre prestația conducerii clubului Corona și a secției de handbal, se mai impun, cred, câteva întrebări și observații. Și, fiindcă tot am discutat despre ratarea sezonului de transferuri din vara trecută (repet, după ce în 2015 de la Corona a plecat Aurelia Brădeanu, anul trecut s-a pierdut cea mai bună jucătoare, Cristina Zamfir, care acum e golgetera campionatului, s-a pierdut un pivot, Daniela Rațiu, care se descurcă onorabil la Bistrița și nu s-a adus nimic în schimb până la începerea ediției actuale de campionat; din vară, pleacă și Denisa Dedu), iubitorii de handbal și contribuabilii din Brașov au dreptul să afle niște răspunsuri. Pentru că clubul Corona are ca acționar majoritar administrația publică a municipiului și cea mai mare parte a finanțării vine de la bugetul local, adică din bani publici.

Iată doar câteva din întrebările punctuale care își așteaptă răspunsul:

– Este adevărat că Aneta Pârvuț Udriștoiu, jucătoare de echipa națională, care poate evolua atât ca extremă, cât și ca intermediar dreapta, a dorit să vină la Brașov după destrămarea echipei din Baia Mare, fără a avea pretenții financiare împovărătoare pentru bugetul Coronei?  În plus, putea fi adusă fără plata vreunei sume de transfer. De ce nu s-a concretizat această mutare? Ce discuții s-au purtat între jucătoare și conducerea secției de handbal de la Corona? Pentru că, din surse apropiate handbalistei, Aneta Pârvuț a spus că a avut o discuție cu amintita conducere din care, însă, n-a înțeles nimic!

– De ce clubul Corona n-a fost interesat de aducerea unor jucătoare de perspectivă, astfel încât acestea au ajuns la echipe care nu au nici pretențiile, nici bugetul echipei brașovene? Un exemplu este cel al pivotului Dana Abed Kader, 20 de ani, medaliată cu aur la Campionatele Mondiale pentru juniori din 2014, care a fost luată mai întâi de modestul club din Deva, apoi de Gheorghe Tadici, la Zalău, pe un contract până în 2021.

– Este adevărat că în cazul Cameliei Balint Hotea se știa încă de la finele campionatului trecut că are probleme la tendonul lui Ahile și că trebuie intervenit chirurgical, pentru a nu risca o ruptură, adică exact ce s-a întâmplat în noiembrie? Dacă da, de ce nu s-a folosit pauza competițională din vara trecută pentru a se rezolva această problemă?

– Cum se explică faptul că formația brașoveană este cam singura din Liga Națională care are interi titulari ce nu aruncă la poartă de la 9 metri?   

– Există o strategie clară de promovare a tinerelor jucătoare din pepiniera proprie la echipa mare și de integrare a lor în jocul acesteia? Dacă nu, de ce? Dacă da, care este aceea? Fiindcă impresia este că după un început bun, în toamna trecută, din acest punct de vedere, acum se observă că tinerele sunt folosite tot mai puțin și înregistrează o scădere în evoluții.  

– Care este explicația menținerii în lot, cu beneficiile financiare aferente, a unei jucătoare în vârstă de aproape 37 de ani, care nu are, practic, nici un aport la jocul echipei?

– Este adevărat că unii și unele din club sunt mai preocupați/preocupate de tot soiul de manevre și sforării decât de handbal?

– Există un plan de marketing la nivelul secției de handbal? Dacă da, în ce constă?

– Există o strategie de comunicare și relații publice la club, în general și la secția de handbal, în special? Dacă da, în ce constă, din moment ce, de pildă, pe site-ul asccorona.ro ultima „noutate” datează din luna mai a anului 2015? 

Citește și

Corona nu mai e „mândria Brașovului” (II)

Corona nu mai e „mândria Brașovului” (I)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare