Sport

Corona nu mai e „mândria Brașovului” (II)

 

Echipa de handbal feminin Corona a încheiat ediția trecută a Ligii Naționale pe locul al treilea, după CSM București și HCM Baia Mare, acumulând 53 de puncte în 26 de jocuri (17 victorii, 2 egaluri, 7 înfrângeri), golaveraj +68.  Ca fapt divers, în ultima etapă de atunci, Corona a învins în deplasare formația lui Gheorghe Tadici, HC Zalău, cu 28-21. Acum câteva zile, rezultatul de la Zalău se știe: Corona a pierdut la diferență de 9 goluri, după o prestație lamentabilă…

În acest campionat, pentru echipa brașoveană punctele au devenit mult mai scumpe. După 14 etape, Corona nu are decât 19 puncte (6 victorii, un egal și 7 înfrângeri), golaveraj negativ (-18) și ocupă un dezamăgitor loc 7 din 12 echipe rămase în Ligă. Mai are de disputat 8 meciuri dintre care la destule nu prea poate emite pretenții. Din cele 24 de puncte puse în joc în aceste partide, estimarea personală este că Brașovul poate obține între 9 și 12 puncte. Dacă nu joacă precum la Zalău, evident… Va termina, așadar, campionatul cu 28-31 de puncte. Puțin.

Cum s-a ajuns aici? Ediția trecută de campionat s-a încheiat pe 23 aprilie 2016. De la Corona au plecat antrenorul Bodgan Burcea și interul Cristina Zamfir, cea mai bună jucătoare, plus pivotul Daniela Rațiu. Conducerea clubului a numit târziu, pe 14 iunie, un nou antrenor, pe Mariana Târcă. Până atunci, dolce farniente. S-a ratat cu nonșalanță posibilitatea de a profita de desființarea echipei HCM Baia Mare și de a se lua, fără plata unor sume de transfer, jucătoare bune de acolo, care să dea un plus de consistență lotului. Ca și șansa de a se aduce una-două jucătoare din generația ’96-’97, componente ale lotului național de tineret. Le-au luat alții, cu bugete și cu pretenții mai mici… 

Practic, în condițiile în care marea majoritate a echipelor s-au întărit, Corona n-a făcut nici un transfer în perioada de vară. Abia în prima decadă a lunii septembrie a fost adusă tânăra coordonatoare Daniela Corban, o jucătoare de perspectivă, dar care suferise în 2015 o accidentare gravă, care a scos-o din circuit mai bine de 9 luni. N-a durat însă mult și Corban s-a accidentat din nou, pe termen lung. La finele lunii septembrie, după destrămarea echipei din Ploiești, a (re)venit la Brașov Mihaela Tivadar, jucătoare de 9 metri în vârstă de 35 de ani, care, însă, n-a adus plusul necesar. Au mai apărut câteva accidentări, între care aceea foarte gravă a Cameliei Hotea (și acum inaptă de joc), dar acestea nu scuză dezinteresul conducerii clubului și a secției de handbal în perioada scursă de la finalul campionatului trecut. Este doar una din explicațiile pentru care Corona a regresat. De la o formație de podium, de la principalul furnizor al Naționalei, de la statutul de cea mai puternică echipă doar cu jucătoare autohtone, s-a ajuns la  o grupare mediocră, ce se zbate în a doua jumătate a clasamentului.  

(va urma)

Citește și:

Corona nu mai e „mândria Brașovului” (I) 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button