Sport

CORONA BRAȘOV. URMELE lăsate de fosta conducere, din administrația Scripcaru…

 

Radu Miclăuș, directorul CSM Corona Brașov, recunoaște propunerile  privind „DESFIINȚAREA clubului și transformarea acestuia într-unul privat”! Fără bani de la Primărie pentru fotbal la nivel de seniori!, trimise la Primărie într-un anumit context, însă a punctat: „Nu doresc în momentul de față desființarea Coronei și trecerea sa în privat. Acest lucru nu se poate face fără suportul unei legii a sponsorizării corecte, așa cum există în alte țări. Poate unora li se pare ciudat că sunt în această funcție având idei diferite. Acestea, însă, nu pot fi aplicate în prezent, pentru că știu că e imposibil”.

Radu Miclăuș este un adept al modelului francez pentru funcționarea cluburilor sportive de drept, cu o finanțare de 30-40% de la stat, pe proiecte clare, ce vizează performanța.

Procese și litigii de muncă

Totodată, actualul director al CSM Corona Brașov a recunoscut că scandalul de dopaj în care a fost implicată echipa de handbal feminin, ce a dus la retrogradarea instantanee, este o pată mare pe imaginea clubului.

„Avem de suferit din punct de vedere al credibilității (multe jucătoare dorite de noi sunt sceptice în a accepta contractele negociate, privind prin prisma a ceea ce s-a întâmplat), al atragerii de sponsori”, a declarat Radu Miclăuș. 

Corona este „lovită” și de două procese prin care se cer despăgubiri în urma cazului cu încălcarea regulamentului internațional antidoping, prin folosirea acelei terapii laser. Unul a fost deschis de sportivele Cristina Laslo, Eliza Buceschi și Iulia Timoshenkova, ajuns pe rolul Judecătoriei Brașov, după ce inițial a fost la Tribunal. Celălalt îl reprezintă plângerea Marianei Târcă.

Apoi, fosta conducere, cu Liviu Dragomir în frunte, pusă de George Scripcaru pe când era primar cu puteri depline, a „creat” și litigii de muncă. Cele ale antrenorilor Marius Novanc și Lucian Goicea (care va reveni la secția de scrimă) au fost rezolvate. Se discută, în continuare, cu Ioan Crăciun, căruia i s-a pus un salariu uriaș în contract, pentru o rezolvare amiabilă, însă acesta nu poate veni la Brașov, deocamdată, pentru că are piciorul rupt.

Audit și transparență totală

Radu Miclăuș are câteva obiective pe care vrea să le implementeze la Corona: „Atragerea copiilor și tineretului să facă sport, la secțiile clubului; dezvoltarea profesională a antrenorilor; dezvoltarea activității de marketing și comunicare; digitalizarea grupării”.

În privința marketingului, există post în schema de personal a Coronei, însă nu este ocupat. Problema ar fi că salariu e mic, în comparație cu cerințele impuse, astfel încât nu este atractiv pentru cei calificați și cu experiență în domeniu.

Deși s-a vorbit despre un audit la Corona Brașov încă de la prima desființare a secției de fotbal după retrogradarea rușinoasă din Liga 1, idee reluată și de actualul primar, Allen Coliban, până în prezent nu a fost prezentată nici măcar o dată… 

Și actualul director al CSM Corona Brașov a promis un audit serios: „E prevăzută o sumă în acest sens în buget, pentru contactarea unei firme de specialitate. Auditul vreau să-l fac pe trei paliere – financiar, organizațional și resurse umane. Trebuie să știu ce am… moștenit”.

Radu Miclăuș a mai spus că va face publice rezultatele auditului: „Pe noul site va fi transparență. Eu sunt un om corect și nu am nimic de ascuns. Voi publica și bugetul clubului, și salariile, și contractele, pentru că sunt bani publici”.

Frumos, însă rămâne de văzut (și) ce se va înfăptui.

CITEȘTE ȘI: CORONA BRAȘOV. Pe ce post și în locul cui poate veni Radu Iliescu?!… Directorul Radu Miclăuș a lămurit lucrurile

Foto Litera 9: Liviu Dragomir, fostul președinte al CSM Corona, și ex-primarul George Scripcaru

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare