Sport

CORONA BRAȘOV – UPDATE. „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (I)… Ce a spus privitor la primarul Coliban?! / Șef de la Termoficare!

  • miclaus.png
 

UPDATE. Șef interimar la CSM Corona Brașov este Dănuț Lascu, director tehnic la Serviciul de Termoficare, detașat până în data de 26 august, când va reveni din concediul de odihnă Liviu Puiu. Acesta, care este și șef la Patinoarul „Olimpic”, va prelua interimatul până când primarul Allen Coliban va găsi un nou conducător pentru gruparea sportivă care se confruntă cu destule probleme (și de imagine…).

………………………………………………………………………………………………….

După demisia de la CSM Corona – intrată în vigoare la finalul lunii iulie (BRAŞOV. HAOS LA CORONA. Scene nedemne pentru un club profesionist. „M-a ameninţat că răstoarnă biroul pe mine”), Radu Miclăuș, fostul director al grupării brașovene – susținută financiar, en-gros, de Primărie, ne-a istorisit, pe larg, „aventurile” trăite ca și conducător al grupării sportive de la poalele Tâmpei.

Greșeala de a se înscrie în USR…

„Poate vă întrebați cum eu, un băimărean trăit și prin alte țări vreo 20 de ani, am ajuns în Brașov?… În 2020 eram în Anglia, pe șomaj tehnic (80%), din cauza pandemiei, iar plictiseala era destul de mare. Așa că o mare parte din timp o petreceam pe internet. La un moment dat am început să urmăresc mai îndeaproape viața politică din Romania. Nu știu de ce am făcut-o, că nu m-a atras niciodată acest domeniu. Așa am dat peste un partid nou, USR, care m-a atras prin programul și viziunea sa și am hotărât să mă implic și eu, deoarece se zice că numai implicâdu-te poți schimba ceva. Am făcut greșeala să mă înscriu în acest partid și eram în filiala diaspora… Ulterior, m-am transferat la o filială din țară, alegând Brasovul, care era considerată cea mai serioasă și care reușise să dea un primar tânăr, Allen Coliban, ce părea o mare speranță. Din păcate atât a și rămas: o speranță. Am demisionat din partid în 5 mai 2022, după ce încetasem plata cotizației din octombrie 2021 și nu voi mai face parte din nici un partid, niciodată. Primarul a organizat prin ianurie și februarie 2021 niște dezbateri publice online despre sportul brașovean, la care am participat și eu și chiar am făcut unele propuneri care au fost foarte bine primite de marea majoritate a participanților”, și-a început relatarea Radu Miclăuș.

Despre Cernica și concurs

Cu acea ocazie, Miclăuș l-a cunoscut pe Emilian Cernica (actualul șef al bazelor sportive administrate de Primărie, fost conducător la CSM Corona), ulterior aflând că acesta a ajuns prin sport după ce înainte fusese șef de piață: „Așadar, să nu ne mirăm de halul în care acesta a adus sportul din Brașov. Bineînțeles, individului nu i-au plăcut propunerile mele, nici nu avea cum, el neavând capacitatea de a le înțelege. Au trecut câteva luni și prin august, septembrie văd un anunț pe pagina de Facebook a Primăriei Brașov că se organizează concurs pentru postul de director la CSM Corona. L-am contactat online pe primarul Coliban și l-am întrebat dacă are rost să mă înscriu la concurs sau are pe cineva anume și în acest caz nu vreau să-mi pierd timpul venind din Anglia în Brașov. Mi-a spus că nu are pe nimeni și că pot să mă înscriu, condiționat de răspunsurile la un număr de întrebări și de alcătuirea unei schițe de plan de management. I-am prezentat acestea și a spus că pot să mă înscriu. M-am înscris la concurs, am fost acceptat, am dat proba scrisă, unde am luat a doua notă și am intrat în faza finală, interviul, unde a mai fost Prescornițoiu (fostul jurnalist Silviu Prescornițoiu – n.r.), care luase notă mai mare la scris”.

Promisiunile primarului Coliban…

Radu Miclăuș a punctat că a câștigat concursul de director la CSM Corona Brașov în urma interviului, începându-și activitatea la club în data de 1 noiembrie 2021, „nu înainte de a avea o discuție cu primarul în care am întrebat dacă voi avea mână liberă în managementul clubului, angajări, concedieri, etc. Mi-a promis că am mână liberă, că doar el nu e ca predecesorul, să facă micromanagement la Corona. Asta și alte promisiuni au rămas la acest stagiu; de fapt, el a încercat din răsputeri să o facă. Mi-a spus că «băieții de la handbal sunt băieți buni și handbalul merge cel mai bine în club». Am luat această remarcă la valoarea ei și, necunoscându-i pe respectivii, am spus că mă bucur, că am nevoie de astfel de persoane. Din păcate, viitorul mi-a arătat că nu este nici pe departe adevărat”.

Va urma.

CITEȘTE ȘI: CORONA BRAȘOV. GRAVE NEREGULI semnalate! „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (II)…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare