Sport

Corona Braşov, un nou început

 

Corona Braşov porneşte din nou la drum, după ce activitatea a fost oprită de pandemia COVID-19, care a lovit în plin sportul din toată lumea.

Sportivii de la Corona Braşov revin treptat la antrenamente, pentru început urmând să lucreze în spaţii deschise, în concordanţă cu situaţia actuală din România.

„Aşa cum toate domeniile au fost afectate de pandemie, şi la sport au fost repercusiuni. Cele mai lovite aspecte sunt cel financiar şi cel al pregătirii sportivilor. Neavând activitate sportivă, conducerea clubului a făcut o radiografie amănunţită a secţiilor. Am stabilit diferite strategii de lucru pentru activitatea viitoare. Le-am prezentat la Primărie şi împreună am decis variante de reluare a activităţii. Acestea sunt însă influenţate de deciziile pe care le vor lua Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului. În funcţie de aceste decizii, vom alege una dintre variantele pe care le-am simulat. Este un moment încărcat la nivelul clubului”, a declarat coordonatorul activităţii sportive de la Corona Braşov, Petrică Stancu (foto).

Hocheiul, la nivel înalt

În ceea ce priveşte hocheiul, conducerea a anunţat că se va continua cu o echipă puternică, ce va lupta pentru trofee.

„Suntem în faza în care se negociază contractele cu sportivii români. Până la 1 iunie ne dorim să semnăm cu toţi. Apoi, lotul se va definitiva până spre 20 iunie. Pe lângă echipa de seniori, ne dorim să înscriem formaţiile de juniori într-un sistem competiţional cu multe meciuri”, a punctat Petrică Stancu.

Miza pe tinere la handbal

Echipa de handbal de la Corona Braşov va porni din nou de la zero, după episodul terapiei cu laser urmând să participe în Divizia A, eşalonul secund al României.

„Obiectivul este unul clar, promovarea încă din primul sezon. Avem o strategie bine structurată. Există o piramidă de vârstă şi valoare, astfel că în fiecare an există posibilitatea promovării sportivelor din propria pepinieră. La junioare, toate echipele sunt calificate de pe locul întâi in turneele finale. De săptămâna viitoare reîncepem pregătirea, în condiţiile actuale, şi aşteptăm decizia FRH privind data reluării competiţiilor. În ceea ce priveşte Divizia A, lotul este în mare parte configurat. Mizăm pe jucătoare tinere, de valoare, care să contureze un nucleu stabil şi de perspectivă. Aşteptăm încheierea în mod oficial a sezonului actual şi deblocarea transferurilor pentru a oficializa lotul, dar mai ales pentru a începe şi aici pregătirea în formula cu care ne dorim să atacăm promovarea în sezonul viitor”, a declarat Marius Fetti, noul manager al secţiei de handbal.

Se aşteaptă decizia AJF

O situaţie specială este la echipa de fotbal, care nu ştie încă dacă va reveni pe teren în această primăvară. Asociaţia Judeţeană de Fotbal urmează să decidă dacă Liga 4 Braşov va mai continua sau va fi îngheţată.

„Aşteptăm hotărârea AJF, dar suntem încrezători că se va lua cea mai bună decizie în vederea desemnării formaţiei care va merge în barajul de promovare. Şi în ceea ce priveşte fotbalul, avem o piramidă foarte bună. Ne lipseşte momentan segmentul juniorilor 1, dar ne dorim să avem o echipă şi la acest nivel în sezonul viitor”, a punctat conducătorul clubului braşovean, care a continuat: „Şi la celelalte secţii s-au stabilit strategii, urmând ca în perioada imediat următoare să fie discuţii privind modul în care se va continua activitatea. Clubul va funcţiona în continuare cu toate secţiile şi se vor face eforturi pentru a oferi condiţii optime pentru pregătire şi competiţii”, a încheiat Petrică Stancu.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare