Sport

CORONA BRAȘOV. Primarul Coliban, doar „vorbe goale, de politician”! Ex-directorul Radu Miclăuș, la ultimul episod al „AVENTURII” sale…

  • miclaus.png
 

Radu Miclăuș (foto) și-a continuat istorisirile, trimițându-ne ultimul episod al „aventurii” sale în funcția de director al CSM Corona Brașov. Se știe, el a demisionat, plecând de la grupare la finele lunii iulie, după un șir de contre avute cu primarul Allen Coliban.

Despre implicarea politicului în sport

„Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov are atât un palmares bogat în anumite sporturi, cât și potențial foarte bun de dezvoltare. Marea majoritate a personalului administrativ și tehnic este foarte bine pregătit profesional, are o calitate umană deosebită. Am fost la conducerea acestui club nouă luni, timp în care am început să pun bazele unui management sănătos, bazat pe principii moderne, și, dacă aș fi continuat activitatea, aș fi reușit să-l transform într-unul de elită. Din păcate, a fost imposibil pentru mine să mai continuu, din cauza  amestecului fără jenă a factorului politic (primarul orașului) în activitatea de management și impunerea menținerii în funcții a unor indivizi de o incompetență crasă doar pentru că erau protejații săi. Atâta timp cât politicul se va amesteca în sport, acesta vă decădea din ce în ce mai mult și vom asista la dispariția sa. Acest fenomen de implicare a politicului în mananagementul sportiv este unul generalizat în toată țara, motivele pentru care se întâmplă așa ceva fiind avantajele financiare și de imagine obținute de clasa politică și acordarea de sinecuri apropiaților, de obicei persoane care nu au nici o treabă cu managementul sportiv sau antrenarea sportivilor. Este imperativ ca aceste anomalii numite cluburi de drept public (unice în lume) să dispară și să se transforme în cluburi de drept privat. Totuși, pentru aceasta este nevoie de o lege a sponsorizării care să acorde facilitați fiscale avantajoase celor ce doresc să sponsorizeze. Bineînțeles, și autoritățile locale vor putea sprijini financiar aceste cluburi de drept privat, dar în limitele bunului simț (30 – 40% din total buget) și mai ales să nu aibă nici o putere de decizie în numirea conducerii clubului și a activității manageriale”, a relatat Radu Miclăuș. 

Diferența între Scripcaru și Coliban

Fostul director al CSM Corona a continuat: „La Brașov, și primarul anterior (George Scripcaru – n.r.) se amesteca în mod direct în managementul clubului, dar cel puțin el ajuta și era mult mai eficient. Actualul primar a promis că nu se vă implica deloc în club și va ajuta cu tot ce depinde de primărie pentru a dezvolta clubul. Din păcate, acestea au fost vorbe goale, de politician, el amestecându-se în mod constant și neajutând deloc clubul în probleme care au depins de primărie, ca de exemplu accesul la pârtiile de schi, skipassuri, reclame pentru sponsori, accesul la săli de sport aparținând de primărie sau școli, echipele de handbal fiind foarte afectate de lipsa de ore de antrenament. În trecut, clubul Corona avea prioritate la alegerea orelor de antrenament în bazele sportive ale primăriei, dar această prioritate a fost revocată. Nu contest motivele, toate cluburile din oraș trebuie să aibă șanse egale de a beneficia de săli, dar pe baze de performanță, număr sportivi, antrenori, nivelul competițiilor în care participă, organizare, etc. Am avut o contribuție majoră la întocmirea unui document care stabilea criteriile de departajare și metodologia de punctare pentru accesul la bazele sportive din oraș. Acest document ar fi rezolvat accesul cluburilor la baze pe principiile enumerate mai sus. Documentul a fost finalizat în decembrie 2021, dar primarul nu l-a pus în aplicare niciodată; între timp, infractorul Cernica, șeful de piețe care conduce administrația bazelor sportive ale primăriei și care trebuia dat afară de mult timp, dar primarul e prea slab ca să o facă, distribuie după placul lui orele de antrenament la aceste facilitați și Corona este defavorizată în mod continuu în beneficiul altor cluburi care nu îndeplinesc nici pe departe criteriile din document.

Mulțumiri pentru foștii colegi și colaboratori

„În încheiere doresc să-mi exprim gratitudinea, să-i felicit și să le mulțumesc pentru profesionalismul lor, munca depusă și ajutorul acordat, și să le urez mult succes în toate activitățile lor celor mai valoroși colegi pe care i-am avut la club, atât la secțiile sportive cât și partea administrativa. Fără ei, clubul nu ar exista.

Handbal: întregul colectiv de la grupele de junioare – Alina Teslarasu, Mihaela Adam, Miki Seifer, Dumitru Berbece, Vasile Curițeanu, Adi Băluț, Anișoara Marcu, Georgiana Ciuciulete, Robert Hegeduș. De la echipa de senioare, Gică Anton, Csaba Szocs, Liviu Dumitru – ceilalți nici nu există pentru mine. O mențiune specială pentru Aurelia Brădeanu, de un profesionalism și caracter uman deosebite.

Hochei: Arpi Mihaly, Dave McQueen, Hunor Strenk, Adi Vescan, Laszlo Kovacs.

Natație: Alina Hristov, Remus Dragomir.

Patinaj artistic: Simona Pungă.

Patinaj viteză: Bogdan Stănescu.

Polo: Maxim Crișan, Cătălin Grancearof.

Schi: Ioan Achiriloaie, Emil Focșeneanu, Alexandru Barbu, Cristiana Opriș.

Scrimă: Matei Piukovici, Robert Rigo.

Personal auxiliar: Petrică Stancu, Oana Stănila, Dragoș Stinghe, Andrei Moga.

Comunicare: Cătălina Zorojanu.

TESA: Diana Sandu, Lavinia Chivu, Stelian Marin, Arina Cășvean, Mădălina Adămuț.

Cu toate problemele datorate primarului, am avut și la primărie persoane cu care am putut să mă înțeleg foarte bine și le mulțumesc pe această cale: Sebastian Lupu (consilier primar), Liliana Dinca (șef HR). Mulțumiri speciale avocatului Valentin Bodea, care m-a ajutat foarte mult pe partea juridică și în rezolvarea problemelor create de așa-zișii juriști avuți de club. Nu în ultimul rând, doresc să mulțumesc tuturor suporterilor de la handbal și unora de la hochei care au fost alaturi de echipele respective și la bine, și la greu. Sunteți deosebiți. De asemenea multe mulțumiri acelei părți din media scrisă și audiovizuala care mi-a acordat încredere și mi-a înțeles intențiile și strategia pentru dezvoltarea clubului. Mult succes în continuare acestui minunat club care este Corona Brașov. A fost o onoare să lucrez aici. La revedere!”, a mai spus Radu Miclăuș.

CITEȘTE ȘI: CORONA BRAȘOV. DEZVĂLUIRILE INCENDIARE, privind cazul de dopaj, ale fostului director Radu Miclăuș…

CORONA BRAȘOV. DEZVĂLUIRILE ex-directorului Radu Miclăuș referitoare la secția de hochei! Cu Emilian Cernica în prim-plan…

CORONA BRAȘOV. Contracte și transferuri… „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (VI)

CORONA BRAȘOV. CE PRESIUNI de la Primărie!… Allen Coliban NU ȘTIA cine este Mica Brădeanu! „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (V)

CORONA BRAȘOV. De ce primarul Coliban mizează pe duo-ul Bondar-Cucuian?!… „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (IV)

CORONA BRAȘOV. A pus „tunurile” pe protejații primarului Coliban de la secția de handbal… „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (III)

CORONA BRAȘOV. GRAVE NEREGULI semnalate! „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (II)

CORONA BRAȘOV – UPDATE. „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (I)… Ce a spus privitor la primarul Coliban?! / Șef de la Termoficare!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare