Sport

CORONA BRAȘOV. Primarul Coliban, arătat cu degetul! Viceprimarul Rusu dorește repunerea lui Cernica în funcția de șef al secției de hochei! Argumentele prezentate…

 
Sebastian Rusu, viceprimarul PNL al Brașovului, este preocupat de situația în care se află, acum, hocheiul pe gheață de la CSM Corona, cu rezultate cenușii, insistând pentru repunerea lui Emilian Cernica în funcția de șef al secției. Acesta este și vicepreședintele FRHG.
 
„Cetățeni ai municipiului Brașov, pasionați de hochei și sport, ne-au contactat pe mine și pe colegii mei, pentru a-și exprima nemulțumirea față de rezultatele slabe înregistrate de echipa de hochei a orașului, Corona, de când la conducerea secției nu se mai află domnul Emilian Cernica.
 
Am discutat personal cu domnul Cernica, care mi-a spus că de la începutul lunii noiembrie i s-a transmis că domnul primar nu este de acord ca dânsul să se mai ocupe de destinele secției de hochei.
 
Nu am înțeles și nu voi fi de acord, pentru că nu mi se pare normal ca oamenii de sport de valoare ai Brașovului să fie dați la o parte de acolo de unde și-au făcut treaba și au obținut rezultate.
 
În luna decembrie am participat la Campionatul Mondial U20 (Grupa A) organizat la Brașov, ca și alte competiții internaționale în anii trecuți. Imaginea bună a hocheiului brașovean și a orașului nostru mi-a fost confirmată de președintele Federaţiei de Hochei din Germania, Franz Reindl, și de cel al Federației Române, Alexandru Hălăucă”, a subliniat Rusu Sebastian Mihai.
 
În acest sens, el a făcut o interpelare în ședința de ieri a Consiliului Local Brașov:
 
„Ce se întâmplă cu hocheiul brașovean de câteva luni de zile, având în vedere că s-a ratat deja cel mai important obiectiv al acestui sezon și anume câștigarea titlului de campioană națională de către Corona Brașov?
 
Vrem să știm și noi, consilierii locali, de ce domnul Emilian Cernica nu se mai ocupă de coordonarea activității secției de hochei, având în vedere rezultatele de valoare obținute sub conducerea lui și nivelul ridicat la care a ajuns hocheiul brașovean, precum și imaginea bună creată Brașovului atât la nivelul federației Române, cât și al celei internaționale?
 
Pentru că doamnele și domnii consilieri să cunoască realitatea, am selectat câteva dintre realizările d.lui Cernica, care prin poziția de vicepreședinte al Federației Române de Hochei este al doilea om din hocheiul românesc, ceea ce trebuie să constituie un motiv de mândrie pentru noi brașovenii.
 
Foarte important, echipa de hochei condusă de dânsul a obținut pentru Brașov singurele titluri naționale la sporturi de echipă la seniori în ultimii 17 ani:
 
– 4 titluri de campioni naționali ai României la hochei pe gheață;
 
– trei Cupe ale României;
 
– două titluri de vicecampioni ai Erste Liga.
 
Tot domnul Cernica a reorganizat centrul de copii si juniori începând cu 2016 cu un număr limitat de antrenori, campioni naționali la zi la categoriile U14 si U12.
 
În plus echipa U16 a câștigat Cupa României în 2021. În urma acestui fapt, în 3 ani, clubul va avea piramida completă la toate categoriile de vârstă și va fi principalul furnizor de jucători pentru echipa de seniori a Brașovului.
 
De asemenea, în prezent, Brașovul are jucători în toate loturile naționale la toate categoriile de vârstă.
 
A reușit de-a lungul timpului atragerea la Brașov a organizării celor mai importante competiții internaționale desfășurate în România:
 
Campionatul Mondial de hochei pe gheață U18 – în 2016;
 
Cupa Continentală a Europei, Turul 2 – în 2017;
 
Campionatul Mondial de Hochei pe Gheață Feminin și Calificările la Jocurile Olimpice 2022 – în 2019;
 
Campionatul Mondial de hochei pe gheață U20 – în 2021.
 
La Brașov s-a format nucleul echipei naționale de seniori, începând cu căpitanul echipei naționale, precum și cu cei mai importanți 9-10 jucători ai lotului României.
 
În clasamentele internaționale ale echipelor naționale la jocuri de echipă la masculin, echipa națională de hochei a României se află pe cel mai bun loc, înaintea unor sporturi de tradiție ca fotbal, handbal, volei, baschet.
 
A contribuit la numirea la echipa națională de seniori a antrenorilor echipei noastre de seniori, același lucru întâmplându-se și la echipele de juniori unde am avut sportivi.
 
Doamnelor și domnilor consilieri, am luat această poziție pentru că avem datoria să luăm atitudine și poziție față de lucurile anormale care se întâmplă de o perioadă în hocheiul brașovean”.
 
Se știe, într-o primă fază, printre atribuțiile avute, Sebastian Rusu superviza activitatea CSM Corona Brașov, grupare susținută din banii Municipalității. Apoi, în urma scandalului cu dorința de desființare a secției de fotbal, în martie anul trecut, primarul Allen Coliban i-a retras această atribuție, el verificând personal ceea ce se întâmplă acolo. 
 
Apropo, iubitorii de sport din oraș așteaptă, în continuare, mult promisul audit al acestui club. Încă de pe vremea lui George Scripcaru…
 
Foto: Emilian Cernica & Sebastian Rusu


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare