Sport

CORONA BRAȘOV. PREJUDICIU de peste 1,6 milioane lei, „din cauza amestecului fără rușine a politicului în sport”! DETALII…

  • prejudiciu.png
Radu Miclăuș și-a dat demisia din funcția de director al CSM Corona Brașov, pe 31 iulie fiind ultima sa zi de muncă la gruparea „galben-albastră”. Se știe, el a solicitat înlăturarea antrenorului Alin Bondar și a lui Mircea Cucuian, șef secție handbal, după ratarea promovării echipei de senioare în Liga Națională, dar primarul Allen Coliban nu a fost de acord cu acest lucru…
 
Radu Miclăuș ne-a trimis, detaliat, o situație a prejudiciului cauzat de Liviu Puiu și Emilian Cernica, foști directori la Corona – vezi facsimilul de mai sus, precizând că unele hotărâri nu sunt încă definitive, dar sunt puține șanse de câștig.
 
Astfel, în cazul antrenorului Ion Crăciun, prejudiciul adus este în valoare de 1.027.979 lei, la Marius Novanc, acesta este de 368.433 lei, iar la Mariana Tîrcă – 237.297 lei, la care se adaugă niște amenzi de 37.500 lei. În total, pe aceste spețe, CSM Corona Brașov a fost prejudiciată cu 1.666.209 lei.
 
„Incompetență, rea voință și alți factori”
 
„Acest prejudiciu se datorează incompetenței, relei voințe sau altor factori a numiților directori, în urma deciziilor luate după nefastul eveniment de dopaj din noiembrie 2019. După cum se știe, atunci a fost distrusă o frumoasă echipă, distrugere care din păcate continuă și în acest moment, din cauza amestecului fără rușine a politicului în sport, prin menținerea ca antrenor și manager a două persoane de o incompetența crasă”, a relatat Miclăuș.
 
Situația lui Crăciun și Novanc
 
Încă director la CSM Corona Brașov, el a dezvoltat ideea: „La data de 01.07.2020 a fost numit un nou colectiv tehnic la echipa de senioare, dar contractele vechiului colectiv au continuat, neavând loc nici o discuție între conducerea clubului și acest colectiv și nu s-a încercat terminarea relațiilor contractuale nici pe cale amiabilă, nici pe altă cale. Ei au fost pur și simplu ignorați, iar plata drepturilor salariale le-a fost întreruptă. Ca urmare, Crăciun (ex-antrenor principal la Corona – n.r.) și Novanc (antrenor secund – n.r.) s-au adresat FRH și au avut câștig de cauză la comisii. Trebuie menționată și absurditatea statutului antrenorului, care acordă posibilitatea ca un antrenor să antreneze simultan la două cluburi diferite, dar nu specifică ce distanță maximă să fie între cele două cluburi. Fac această precizare, deoarece Novanc a încheiat un contract și cu clubul din Turda și antrena acolo, dar în același timp el era teoretic și antrenor la Brașov. Cu toate acestea, FRH i-a dat câștig de cauză și a obligat clubul Corona la plata salariului său. Nici în acel moment directorii clubului nu au făcut nimic și situația s-a perpetuat”.
 
Apoi, Radu Miclăuș a menționat: „În momentul preluării de către mine a funcției de director, am fost informat despre anomalie și imediat le-am solicitat
antrenorilor să se prezinte la muncă, ceea ce trebuiau să facă și predecesorii mei sau să găsească alte metode de rezolvare a situației. Novanc a solicitat imediat încetarea contractului, cu plata la zi; în schimb, Crăciun nu a dorit nici să se prezinte la muncă, nici să se încheie contractul. Între timp, dânsul a avut și o problemă medicală. În cazul său, clubul se află la stadiul Comisiei de Apel a FRH”.
 
Cine a „faultat-o” pe Mariana Tîrcă?! 
 
În privința actualului director tehnic de la FRH, așa cum a subliniat Radu Miclăuș, „doamnei Mariana Tîrcă i-a fost încheiat contractul cu clubul Corona în mod abuziv de către Cernica. Ea se autosuspendase din funcție pe perioada anchetei ANAD și în momentul în care Comisia de Apel ANAD a decis nevinovăția dânsei în cazul de dopaj, ea a solicitat prin trei scrisori reluarea contractului și a activității la club. Solicitarea dânsei a fost ignorată și în aprilie 2021; directorul
Cernica a dispus încetarea relațiilor contractuale pe motiv că doamna Țîrcă nu și-a îndeplinit un număr de sarcini de serviciu. Este absolut ridicol să dispui încetarea unui contract pe motiv de neîndeplinire a sarcinilor, când tu nu dai voie persoanei respective să vină la muncă”.
 
De unde au venit amenzile…
 
De asemenea, Radu Miclăuș a afirmat: „Referitor la amenzile în valoare de 37.500 lei, acestea sunt primite din partea Erste Liga ca urmare a comportamentului său (e vorba de Emilian Cernica – n.r.) total neacceptabil la diverse meciuri din această competiție, când a intimidat și amenințat arbitri și oficiali fiind în stare de ebrietate. De fapt, în urma unui asemenea meci, el a fost depistat de Poliție băut la volan și i s-a întocmit dosar penal, în urma căruia a fost amendat penal și s-a ales cu permisul suspendat. Dar asta se întâmplă când ai conducători de club sportiv foști șefi de piață…”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare