Sport

CORONA BRAȘOV. Ignorați de Guvern, Patrik Polc, Denis Zabludovsky şi Yevgeni Yemelianenko au fost legitimați ca stranieri

  • deniszabludovsky.jpg
  • yevgeniyemelianenko.jpg
 

În condițiile în care nu au fost băgați în seamă de Guvernul României, deși actele pentru obținerea cetățeniei au fost finalizate de ceva vreme, Patrik Polc (foto 1), Denis Zabludovsky (foto 2) şi Yevgeni Yemelianenko (foto 3) au fost legitimați ca stranieri și sunt buni de joc pentru echipa de hochei Corona Brașov. Patrik Polc va putea juca doar în Liga Mol, întrucât în întrecerile interne formațiile din România sunt obligate să folosească portar autohton.

Reamintim, la finalul lunii octombrie, Guvernul a decis acordarea cetăţeniei române sportivilor Ashley Janeen Walker (baschet) şi Simone Tempestini (raliu).

„Am decis să nu mai aşteptăm şi să îi trecem pe cei trei ca jucători străini. În acest sezon al competiţiei, echipele pot avea înscrişi pe foaia oficială a unui meci maximum şase jucători de altă naţionalitate. Noi avem acum şapte, dar dacă într-un meci nu evoluează, de exemplu Polc, sau se mai ivesc suspendări sau accidentări, restul pot juca. Oricum, în campionatul naţional, Polc nu poate juca, conform regulamentului competiţiei. Urgenţa este la Liga Mol, acolo unde nivelul este foarte ridicat şi avem nevoie de cât mai mulţi jucători valoroşi. Până la disputarea Cupei României, spre finalul lunii decembrie, se pare că va fi dată o dispensă la nivelul Federaţiei Române de Hochei, în aşa fel încât să poată evolua şi aceşti jucători străini, dacă până atunci nu vor obţine cetăţenia română”, a declarat Emilian Cernica, președintele secției de hochei de la Corona Brașov.

Pentru „lupi” urmează două meciuri în Liga Mol la Patinoarul „Olimpic”, cu DVTK Jegesmedvek, duminică, și HK Belgrad, luni. Ambele jocuri vor începe la ora 18.30.

FOTO: Facebook Corona Brasov Wolves


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare