Sport

CORONA BRAȘOV. Hochei. Puștii vor să fie campioni: „Corona va câștiga titlul în Liga Națională”

  • Corona hochei juniori 07_189855.JPG
  • Corona hochei juniori 11_189852.JPG
 

Crescuți la centrul de copii și juniori al clubului Corona Brașov, nouă juniori de la echipa Under 18 au făcut în această vară pasul la formația de seniori și vor împărți vestiarul cu hocheiștii care le-au fost idoli. Vlad Grigori, Robert și Norbert Feteș, Ionuț și Andrei Anton, Szabolcs More, Cristian Popa, Gheorghieș Andrieș și Aristotel Agapie sunt cei nouă puști care abia au împlinit 18 ani și care, cel mai probabil, vor duce greul în Liga Națională pentru Corona Brașov. Momentan, doar opt dintre ei sunt la antrenamente, Gheorghieș Andrieș având de rezolvat unele probleme personale. La juniori au câștigat multe medalii, iar acum puștii speră că vor urca pe podium și la seniori, fiind chiar optimiști: „Corona va câștiga titlul în Liga Națională”.

Szabolcs More și frații Feteș au venit la 14 ani sub Tâmpa, de la Tg. Secuiesc, ceilalți juniori începând hocheiul la Brașov. Începutul nu a fost ușor, mai ales că în momentul în care au debutat în acest sport sub Tâmpa nu exista Patinoarul „Olimpic”. „Eram la școală, în clasa întâi, și a venit la noi profesorul Dumitru Iordan. A întrebat cine vrea să facă hochei. Nimeni nu știa despre ce este vorba în acest sport. El ne-a luat de mână și ne-a dus la antrenamente. Pe atunci, toți copiii își doreau să facă fotbal sau karate. Acestea sunt sporturi pe care le poți face și în fața blocului și ne-am dorit să vedem cum e la hochei. A fost greu la început, nu aveam patinoar, practic făceam hochei pe uscat. Iarna mergeam la București sau la Miercurea Ciuc și aveam parte de gheață. Echipamente nu aveam, erau niște «cârpe» pe care le puneam pe noi. Totuși, nu ne-am descurajat, ne-a plăcut acest sport, am vrut să facem hochei. Ambiția a fost mare. Apoi, s-a construit patinoarul și a fost foarte bine pentru noi”, au povestit puștii.

Tinerii hocheiști se antrenează acum, iar din toamnă vor juca alături de sportivii consacrați ai Coronei, cei care le-au fost modele în copilărie. „Este o mare bucurie pentru noi că am făcut acest pas la echipa de seniori. Asta ne-am dorit de când am început să facem hochei și chiar este o onoare pentru noi. A fost un drum lung și greu, dar este o mândrie că am reușit acest lucru. Nu este nici o presiune. Am mai lucrat împreună cu cei din echipa de seniori. La început au fost unele emoții, dar ei sunt alături de noi, ne ajută, ne dau sfaturi, suntem un grup adevărat, o familie. Acum, pentru noi important este să jucăm, să căpătăm experiență. Probabil, vom evolua mai mult în Liga Națională, dar sperăm să prindem câteva minute și în Liga Mol. Nu vrem să vorbim noi despre obiective, nu va fi ușor cu Galați, Steaua, Miercurea Ciuc, dar noi, cei de la Corona, vom face tot ce putem, ne vom «bate» să câștigăm titlul”, au menționat tinerii hocheiști.
Despre viitorul lor, aceștia au punctat: „Normal că ne gândim să facem la un moment dat pasul la echipe din străinătate. Apoi, echipa națională este un alt obiectiv al nostru. Momentan ne dorim să prindem Naționala U-20, dar ca toți sportivii ne dorim să jucăm în Naționala de seniori, să ne reprezentăm țara. Cred că acesta este visul oricărui sportiv, indiferent de disciplina pe care o practică”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button