Sport

CORONA BRAȘOV. GRAVE NEREGULI semnalate! „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (II)…

  • corona_297.jpg
 

Fostul director Radu Miclăuș a continuat cu destăinuirile privind situația de la CSM Corona Brașov, grupare coordonată „politicianist” de mai marii Primăriei pe banii contribuabilor (vezi și: CORONA BRAȘOV – UPDATE. „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (I)… Ce a spus privitor la primarul Coliban?! / Șef de la Termoficare!).

„Ce am găsit la club a întrecut orice scenariu pesimist. Clubul a fost condus după ureche de cei dinaintea mea. Am găsit marea majoritate a personalului stresat, terorizat, abuzat. Nu există proceduri (absurde oricum, dar ăsta e sistemul public din România), secțiile nu își știau bugetul, pentru că așa-zisa conducere nu le-a comunicat niciodată. Banii se distribuiau după bunul plac, sunt procese în justitite, majoritatea din cauza incompetenței și stilului dictatorial promovat de fosta conducere”, a menționat Miclăuș, care a punctat că CSM Corona vă avea de suferit financiar masiv din aceasta cauză.

Jurista, arătată cu degetul

„Clubul suferă cel mai mult din punct de vedere juridic, unde s-au perindat doar persoane care – în opinia mea – au arătat un comportament de o incompetență crasă, tot ce ține de contractele de activitate sportivă, de exemplu, fiind de o calitate sub orice critică. Jurista pe care am găsit-o și despre care am dubii foarte mari legat de competența ei profesională mai făcea și ilegalități. De exemplu, a venit cu propunerea ca, pentru a-mi acoperi cheltuiala cu chiria (primarul, inițial, spusese că va cauta soluții, dar nu a făcut nimic după ce am început munca), să îi măresc lui Cucuian (șeful secției de handbal – n.r.) salariul cu valoarea chiriei, iar el să-mi dea mie acești bani. Bineînțeles că în momentul în care mi-a spus asta am poftit-o afară din birou. Ulterior am descoperit că tot susnumita juristă a falsificat semnătura mea, a contabilei șefe și a unui hocheist pe contractul acestuia, contract pe care ea îl pierduse sau, mai bine zis, mult mai probabil, îl dăduse împreună cu alte trei unor terțe persoane pentru a face rău clubului și mie personal. Acele contracte au «apărut» miraculos la federația de hochei (o federație care din martie funcționează ilegal, sustrăgându-se în mod continuu de la obligația de a organiza alegeri, mandatul fiind expirat. Dar, nici o surpriză, acolo e vicepreședinte infractorul șef de piață…), federație care susține cu multă nesimțire că cineva de la club ar fi dus contractele acolo și am uitat de ele. Vă garantez că așa ceva nu s-a întâmplat. Încet, încet am început să descoper cum funcționează clubul, care sunt relațiile de muncă, ce trebuie făcut pentru a ridica și dezvolta acest club”, a dezvăluit Miclăuș, acuzele acestuia fiind deosebit de grave.

Marketingul și digitalizarea, ca la bugetari…

Fostul șef al Coronei a precizat, apoi, că în tot clubul se folosea în proporție de cel puțin 95% comunicarea prin hârtii scrise, folosirea tehnologiei și comunicarea electronică fiind aproape inexistente: „Din vreo 150 de contracte de activitate sportivă am găsit în formă electronică doar unele de la hochei, restul erau doar pe suport de hârtie, făcute pe principiul «copy/paste», cu nenumărate greșeli atât de fond, cât și de formă. Am hotărât începerea procesului de digitalizare a activității administrative a clubului, dar am constatat că mare parte din personal  nu are nici măcar noțiuni elementare în domeniu. Asta a îngreunat considerabil implementarea digitalizării, care nici la acest moment nu e terminată. Un alt minus uriaș la club este inexistența posturilor specializate în marketing, un instrument indispensabil managementului sportiv modern. Cum acest club este 100% public, introducerea oricărui post nou se face prin hotărâre de Consiliu Local. Am întocmit un proiect de hotărâre în acest sens, în care nu am solicitat mărirea numărului de posturi, ci doar o reorganizare. CL nu a aprobat propunerea, din cauza luptelor existente în plan politic între primar și viceprimar, din acestea avâd de suferit doar orașul și cetățenii săi”.

Secțiile „stat în stat”

Așa cum a subliniat Miclăuș, Corona Brașov are 8 secții sportive, „dar cele mai populare sunt echipa de handbal feminin și cea de hochei, care au generat și cel mai puternic interes din partea politicului, acestea fiind folosite pentru satisfacerea unor interese personale de-a lungul timpului, fiecare devenind în anumite momente un «stat în stat». Prin eliminarea lui Cernica (fostul conducător al Coronei și ex-șef al secției de hochei – n.r.) am reușit instaurarea unei situații cât de cât normale la echipa de hochei, deși – bineînțeles – susnumitul era încă susținut de un număr foarte mic de persoane. Dacă echipa de hochei este lăsată în pace și susținută, colectivul actual are mare potențial. Din păcate, la handbal situația este cu totul alta”. 

Va urma


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare