Sport

CORONA BRAŞOV. FANII „lupilor”, mesaj clar: „Nu distrugeţi hocheiul braşovean!”

 

După cum am relatat zilele trecute, situaţia nu este deloc plăcută la secţia de hochei de la Corona Braşov (detalii aici: BRAŞOV. EXCLUSIV. Corona, încotro? Hocheiştii, ignoraţi de conducere. „Ar fi păcat să nu mergem mai departe”. 11 echipe în următorul sezon al Erste Liga).

Deşi echipa s-a înscris în Erste Liga, jucătorii au fost ignoraţi în perioada stării de urgenţă şi nu au primit nici o ofertă de prelungire a contractelor. Astfel, sunt şanse ca sportivii să evolueze pentru alte grupări din sezonul viitor.

Petrică Stancu, coordonator activitate sportivă la Corona Braşov, ne-a declarat că după 15 mai vor începe negocierile cu jucătorii (detalii aici: BRAŞOV. UPDATE. Petrică Stancu: „Vom discuta cu hocheiştii. Trebuie să vedem ce buget vom avea”). Să nu fie prea târziu…

Până atunci, fanii hocheiului braşovean au înfiinţat grupul de Facebook „Nu distrugeti hocheiul brasovean!”.

Iată câteva dintre postările fanilor hocheiului braşovean:

„Ne-ați făcut un patinoar frumos
E olimpic, e fălos
Ne-ați dat cu hochei «pe la nas»
Și-acum ne faceți în necaz.
Ne-ați făcut să îi iubim,
Să-i aclamam, nu să-i hulim!
Ne-ați pus să le alegem nume
Să avem și noi, renume!
Campioni au devenit
Ne-am bucurat și-am chefuit!
Dar acum, când dăm de greu,
Veniți cu mare tupeu
Să distrugeți acest sport,
Fără idei, fără suport!
Sportivii să-i îndepărtați
Ușile să le-ncuiati!
Suntem suporteri Corona Wolves Brașov, de soi!
NU VA BATEȚI JOC DE NOI!”.

„Domnul primar! Cu respect! V-au făcut orașul campion național la hochei pe gheață, i-au adus chiar și Cupa României! Parte din ei au luptat să răsune imnul României pe patinoare internaționale moderne și au devenit campioni mondiali!
Nu îi lăsăți să plece! Merită aprecierea și respectul D-voastră!”.

„O mare rușine pentru Brașov, un oraș puternic condus neglijent, haotic, asta ca să fiu politicos. Dumnezeu ne-a dat natură, relieful care înconjoară orașul, județul. Am fost cândva în top cu sporturile de echipă, fără să neglijez sporturile și valorile individuale. Handbalul feminin și masculin ,baschetul feminin, voleiul masculin, fotbalul și dacă am uitat ceva, rog să fiu scuzat. A venit rândul hocheiului să confirme, și a făcut-o cu brio. S-a construit un patinoar, s-a construit o echipă, brașovenii s-au dus să vadă minunea fiindcă era singurul loc unde puteam să vedem ceva frumos într-un oraș mare unde teatrul, filmul, opera și operetă sunt aproape inexistente. Am investit sufletește și financiar, am legat prietenii pe viață pot spune, am format familii în adevăratul sens al cuvântului, acuma loviți acolo unde ne doare mai tare, luați și puținul frumos al Brașovului din cauza impotenței de a coordona sportul. Părinții și-au dus copiii la patinoar fiindcă aveau exemple, modele Evgheni Pysarenko, Roberto Gliga, Laszlo Kovacs. Dacă de adulți nu va pasă, credeți-mă că o să vă facem să vă pese. Azi încă ne gândim cum, de mâine vom acționa! Cum? Cu toate forțele și mijloacele de care dispunem. Nu vrem altceva decât dialog și să menținem hocheiul în Brașov la nivel înalt!
Atât pentru azi, cuvinte venite din suflet, departe de voi…cu o lacrimă pe obraz!
NU VA BATEȚI JOC DE NOI!”.

„Susținem echipa de hochei a Brașovului!
Nu va lăsăm să distrugeți performanța sportului de echipă brașovean!”.

„Bună Ziua

În urmă celor propuse pe acest grup vin și eu câteva idei:

Consider că posibilitatea de a ajută clubul financiar din partea suporterilor devine o opțiune serioasă măcar pe termen scurt, având în vedere problemele grave care afectează viitorul existenței secției de hockey pe gheață a CSM Corona Brașov.

Pentru a putea realiza acest sprijin, dincolo de acel 2% care se poate acordă, pot veni în sprijinul comunității de fani brașoveni cu proiectul DDB realizat de suporterii dinamoviști care trec printr-o situație similară și care au reușit că după strângerea a 5000 de membri să plătească în 3 situații diferite o suma care să atingă aproximativ 500.000 de Euro. Sigur că vorbim de branduri diferite, cu istoric și masă de suporteri diferită, dar detalii privind potențialul comunității brașovene o putem discuta ulterior. Pe niște calcule preliminare realizate de mine, un număr de 500 de fani brașoveni ar fi sufficient pentru nevoile curente de la Corona incluzând aici și salariile jucătorilor.

Ce este interesant la modul în care a fost dezvoltat proiectul DDB este opțiunea fanilor de a plăti fie 50 de EURO sau 2000 de EURO după posibilități, fiecare dintre opțiuni aducând o serie de beneficii plătitorului. Evident că și la Brașov, pe un model similar, cei care vor cotiza cu o suma mai mare, firme, sponsori, etc. vor putea primi diverse beneficii, de la abonamente, loc în patinoar pentru afișarea produselor și reclamelor dorite, etc.

Din punctul meu de vedere, dacă acest grup se dorește un mijloc pentru fani de a ajută clubul, pentru a pune în aplicare și ce am scris mai sus și alte idei și proiecte cu care poate contribui fiecare consider necesari trei pași principali:
1. Înființarea unei asociații sau fundații a suporterilor brașoveni pentru că orice colectare de fonduri pentru ajutoarea clububului trebuie realizată transparent. Nu putem avea pretenții de la oameni să aibă încredere în orice solicitare de ajutor, dacă oamenii nu știu cui virează banii și mai ales nu știu în ce sens acei bani vor fi folosiți. De asemenea, pentru că suporterii să aibă o voce unitară este nevoie de o organizare, o formă, prin care ei să poată comunica împreună cu diverse entități, clubul, primărie, prefectura, etc.
2. Contactarea imediată din partea suporterilor a conducerii actuale a clububului pentru a avea o persoană de contact din interior. Dacă suporterii se organizează trebuie să aibă cu cine vorbi din partea Coronei, altfel toate demersurile noastre sunt inutile dacă nu putem intră în dialog cu nici un reprezentant al clubului, pentru a află cu adevărat situația financiară a acestuia și pentru a putea face un plan în care și noi să putem ajută la bună desfășurare a activităților acestui club.
3. Contactarea chiar de săptămâna această a jucătorilor. Înțeleg că este foarte aproape termenul în care jucătorii pot semna cu alte cluburi, dacă nu cumva o pot face deja. În aceste condiții trebuie din nou că un reprezentant din partea suporterilor să discute cu un reprezentant din partea jucătorilor și să ceară un interval de timp determinant în care suporteri împreună cu clubul să putem rezolva și gestiona situația contractelor viitoare ale jucătorilor. Ei trebuie inofrmati și liniștiți despre intențiile noastre că ei să continue la Brașov, pentru a nu da curs altor oferte.
În continuare se pot face și alte lucruri. Trebuie discutat cu erste liga despre televizarea meciurilor pe cablu sau online pentru a putea aduce venituri din reclame și plasare de produse.
Putem caută sponsori, inclusiv eu am câteva idei în direcția asta. Dacă proiectul DDB considerați că poate prinde la noi, după dată de 15 Mai îl pot aduce la Brașov sau pot organiza o întâlnire cu cel ce a gândit acest proiect, pentru a ne da și nouă toate detaliile constructive pentru a aplică ceva similar la Corona.
Dar consider că prioritar pentru a avea un cuvânt de spus trebuie să fie înființarea unei structuri a suporterilor, fie asociație, ong, fundație, etc. pentru că altfel ne va fi aproape imposibil să realizăm pașii enumerați
anterior.
Momentan acestea sunt propunerile mele, pe măsură ce timpul trece, voi prezența și alte idei”.

„Vrem Hochei la Brașov

Bună ziua d-le Primar.

Numele meu este Valache Cristian Marius și sunt un cetățean al Brașovului.

Că iubitor al sportului în special și al hocheiului particular constat cu amărăciune cum dispare acest sport frumos și de tradiție ( Prima Campioană națională la hochei din România a fost echipa Brașovia în 1924) din peisajul orașului nostru.

După o perioada de întrerupere, după cel de-al 2-lea Război Mondial și apoi în timpul regimului comunist, această tradiție a fost reluată și a prins foarte bine la publicul brașovean, începând cu sezoanele 2005-2008 când a evoluat la Miercurea Ciuc și culminând cu reintoarcearea acasă la finele sezonului 2008-2009, odată cu deschiderea Patinoarului Olimpic.

Au urmat ani frumoși în care echipa a câștigat 3 titluri naționale: 2013-2014, 2016-2017, 2018-2019, două Cupe ale României în 2012 și 2014, finalista în Liga Mol în sezonul 2013-2014, 3 participări onorante în Cupa Continentală.

Am fost printre cei care au salutat implicarea mai mare din partea primăriei Brașov în sportul brașovean, prin clubul Corona, dar acum, la nici măcar un an de la înființarea clubului CSM Corona Brașov, sunt dezamăgit profund: echipa mea de suflet, echipa de hochei pe gheață riscă să se destrame! DE CE?

DE CE să dispară și ultima echipă care evoluează la nivel înalt din viață Brașovului?

DE CE, în loc să fie susținută ultima secție competitivă din club, se taie bugetul acesteia, riscând să se desființeze din lipsa de jucători ( arealul de selecție la nivel național în hocheiul românesc este foarte redus și este împărțit între Brașov, Miercurea Ciuc, Gheorgheni și Galați)?

Noi suporterii brașoveni am pus suflet în această echipa și am susținut-o cu patimă și cu bani, fiecare cât și cum a putut, din dragoste pentru hochei!

Nu luați și această ultima bucurie rămasă din “viață” brașovenilor!

Nu ne luați hocheiul!

Cu stimă,

Valache Cristian Marius,

Cetățean al Brașovului”.

 

FOTO: Facebook Nu distrugeti hocheiul brasovean!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare