Sport

Corona Braşov e campioana României. Al 5-lea titlu pentru „lupi”

Corona Braşov a cucerit al 5-lea titlu în Liga Naţională de hochei pe gheaţă, după ce a dispus cu 2-1 la general în finala cu Steaua Bucureşti.

În această seară, la Patinoarul „Olimpic”, Corona Braşov s-a impus cu 7-1, după un meci pe care l-a controlat de la un capăt la celălalt. Schaber, Borysenko, Domingue 2, Sills, Valchar şi A. Vasile au marcat pentru Corona, golul de onoare al oaspeţilor fiind reuşit de Vasilev, cu 38 de secunde înainte de final.

Este al 5-lea titlu din istoria clubului de la poalele Tâmpei, după cela cucerite în 2014, 2017, 2019 şi 2021.

Corona Braşov. Primarul Allen Coliban i-a înmânat trofeul căpitanului Roberto Gliga, la festivitate participând şi preşedintele legitim, până în momentul în care instanţele se vor pronunţa, al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Alexandru Hălăucă.

Corona Braşov. Arpad Mihaly: „Sunt mândru de băieţi. Pentru mine, ei sunt campioni şi în Erste Liga”

„A fost un sezon lung, pe care l-am încheiat bine. Până la urmă, asta îţi doreşti, un trofeu, să culegi roadele unei munci de 9, 10, 11 luni chiar. Nu am cuvinte. Fanii au fost alături de noi şi s-a simţit. Chiar şi la Gheorgheni i-au acoperit pe fanii de acolo. Erste Liga este un regret. Am ajuns în meciul 7 în semifinala cu Gheorgheni, am fost acolo, a fost echilibrat. Un puc sărit altfel ar fi decis seria în favoarea noastră. E greu să trecem peste, dar acesta este sportul”, a declarat căpitanul „lupilor”, Roberto Gliga.

„Am avut puţine emoţii la începutul meciului, dar după ce am marcat golurile 2 şi 3 ştiam că băieţii vor câştiga. Noi am pornit slab în acest sezon, dar pe parcurs a fost mai bine. Părerea mea este că noi am fost una dintre cele mai bune echipe din Erste Liga, dar acesta este sportul, am pierdut semifinala în meciul 7. Le-am spus şi băieţilor că sunt mândru de ei. Pentru mine, ei sunt campioni şi în Erste Liga”, a comentat managerul secţiei de hochei pe gheaţă de la Corona Braşov, Arpad Mihaly.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
11 luni în urmă

[…] Corona Braşov e campioana României. Al 5-lea titlu pentru „lupi” […]

11 luni în urmă

[…] Braşov. Abia s-a încheiat sezonul 2022-2023 pentru hocheiştii de la Corona, care au cucerit titlul în Liga Naţională, dar gândurile se îndreaptă deja spre urmâtorul an […]

Citeşte şi...
Close
Back to top button