Sport

CORONA BRAȘOV. DEZVĂLUIRILE INCENDIARE, privind cazul de dopaj, ale fostului director Radu Miclăuș…

  • doping_9.jpg
 

Radu Miclăuș, fostul director al CSM Corona Brașov care a demisionat în urma unor neînțelegeri avute cu primarul Allen Coliban, și-a continuat dezvăluirile cu privire la ceea ce se întâmplă în cadrul grupării sportive susținute de Municipalitate, de această dată detaliind asupra ultra-mediatizatului caz de dopaj din noiembrie 2019, care a lovit grav secția de handbal. De asemenea, imaginea clubului a fost serios șifonată. El a istorisit și despre factorul… stupefiant, care a dus la desființarea echipei de polo seniori.

Procese

„Acest caz (cu dopajul – n.r.) nu este nici în acest moment finalizat pe deplin și clubul încă mai are 3 procese ca reclamat (unul cu trei sporive, altul cu o altă sportivă și cel cu Mariana Târcă pentru încetarea ilegală a contractului de activitate sportivă) și două ca reclamant (împotriva lui Liviu Dragomir – șeful Coronei la acea vreme și Capră – medicul echipei de handbal feminin, n.r.). Au mai existat și altele, dar au fost finalizate, clubul având câștig de cauză în fața sportivelor. De asemenea, mai există un dosar penal «in rem», la Poliția Transporturi Feroviare. Toate acestea sunt informații publice. Cazul este foarte bine cunoscut și nu am să-l mai descriu. Inițial, pe lângă sportivele de la echipa de handbal senioare, au fost implicați și doi sportivi de la echipa de hochei, dar despre aceștia s-a vorbit foarte puțin sau chiar deloc. Unul dintre ei chiar a «plecat» foarte rapid, așa că echipa de hochei nu a avut de suferit în mod colectiv, ca și cea de handbal”, a relatat Radu Miclăuș, care a precizat în continuare: „Tot ce descriu mai departe despre ce s-a întâmplat sunt opinii personale și nu reprezintă un punct de vedere oficial al nici unei instituții implicate. Aceste opinii mi le-am formulat în urma multor discuții cu persoane din club și din afara acestuia, din lumea handbalului”.

Cu știința lui Scripcaru

Fostul director al CSM Corona a menționat: „În cadrul echipei de handbal senioare s-a ajuns la concluzia că, din cauza programului încărcat de meciuri, sportivele nu se recuperează la timp pentru a putea fi apte de joc 100%. Având în vedere acest fapt, se pare că un membru al staff-ului tehnic, nu am să-i dau numele, ar fi avut o discuție cu primarul de atunci, George Scripcaru, explicându-i situația și chiar sugerându-i soluția procedurii cu laser. În continuare, primarul ar fi avut o discuție cu Liviu Dragomir, care era director interimar, dar nu era angajatul clubului în mod oficial, el neprimind salariu de la acesta, căruia i-ar fi trasat sarcina să se înceapă procedura. Apoi, Liviu Dragomir l-ar fi nominalizat pe doctorul Capră să se ocupe personal de punerea în aplicare efectivă a procedurii. Acesta s-a conformat și jucătoarele au început să efectueze ședințe de terapie cu laser injectat intravenos. Nu toate jucătoarele au fost de la prima ședință, numărul de ședințe fiind între 1 și 3. Unele dintre ele au fost reluctante în a urma procedura, dar până la urmă au acceptat. Au existat diverse presiuni (amenințări cu diminuări de salarii și darea afară din echipă) pe jucătoarele care au avut îndoieli, dar, din păcate, și acestea au făcut procedura în cele din urmă. În practica internațională antidoping, sportivul este responsabilul final, dacă utilizează proceduri și substanțe interzise, chiar dacă au existat factori externi care au pus presiune pentru folosirea acestora. Așa și în cazul de față, jucătoarele sunt responsabile de utilizarea procedurii. În opinia mea, ele ar fi trebuit să refuze categoric procedura, chiar dacă au fost amenințate cu diverse pedepse, și să facă publică întreagă situație. Dacă ar fi procedat într-o asemenea manieră, nu cred că ele ar fi suferit vreo consecință din partea clubului, ci persoanele care au făcut presiuni asupra lor ar fi fost înlăturate”.

Cernica și posibila discuție cu „Șobolanul”

Radu Miclăuș a continuat: „Se știe ce s-a întâmplat și cum a fost descoperită întreagă situație, o contribuție majoră având-o postările unor sportive în social-media. Ceea ce nu cred că se știe, și eu am aflat din anumite surse, dar nu pot să garantez veridicitatea informației și deci o prezint că o ipoteză, este că după meciul cu Bistrița sau a doua zi, Cernica (fostul șef al clubului și al secției de hochei, actualmente coordonează activitatea bazelor sportive în cadrul Primăriei – n.r.) ar fi avut o discuție cu o persoană de la Bistrița, poreclită «Șobolanul» (nu știu cine este), în care i-ar fi spus de procedura utilizată și astfel Bistrița a făcut plângere. Alte informații primite, dar pe care nu le pot garanta, susțin că primarul Scripcaru le-ar fi promis mai multor persoane implicate că nu vor avea de suferit nici o consecință și totul se va termina cu bine până la urmă, dacă își vor asuma anumite răspunderi. După cum știm, aceasta nu s-a intâmplat”.

Program de 8 ore…

„Referitor la deciziile FRH, acestea au fost foarte drastice, s-au dat pedepse maxime pentru club. Ca o părere personală, Dedu (actualul șef la Corona cu salariu imens, dar responsabilitate zero și mare prieten al primarului Coliban) ar fi putut să aplice măsuri mai reduse (expuse în diversele apeluri făcute de club la FRH), dar nu a făcut nimic în această direcție, probabil nu prezenta nici un interes pentru el la acel moment. Din ce am descoperit, și acestea sunt fapte reale, care pot fi verificate, așa-zișii manageri ai clubului de la vremea respectivă l-au angajat pe doctorul Capră fără ca acesta să aibă drept de a profesa ca medic, el nefiind înregistrat la Colegiul Medicilor din România. O fostă angajată a clubului care s-a ocupat de întocmirea dosarului doctorului Capră a declarat Curții de Conturi că nu a avut timp să verifice toate actele acestuia, deoarece lucrează doar 8 ore pe zi și acestea nu îi sunt suficiente!!!???”, a istorisit Radu Miclăuș.

„Incompetență crasă”

De asemenea, el a subliniat: „S-a încheiat un contract cu Societatea Iomed (cea care a efectuat procedura laser), în care nu se specifica sub nici o formă că societatea nu are voie să folosescă proceduri și substanțe interzise de WADA. De asemenea, orice litigii între club și societate vor fi rezolvate într-o curte de arbitraj și nu în justiție. Aceste elemente din contract fac imposibilă darea în judecată a Iomed-lui. Acestea demonstrează, încă o dată, așa cum am menționat de mai multe ori, incompetența crasă a personelor de la juridic și a managementului din acea perioadă. În urma acestor evenimente, clubul a avut foarte mult de suferit și suferă în continuare, dar – de asemenea – și numeroase persoane: sportivele, unii antrenori care au fost puși pe liber și aduși alții fără a se rezolva situația celor înlăturați și Mariana Tarcă. Dar, există și persoane care, deși probabil au avut o contribuție majoră, sunt bine mersi și au beneficiat sau vor beneficia de sume uriașe de bani”.

„O și mai mare pierdere financiară”

Fostul conducător al Coronei a mai istorisit: „Când am preluat clubul, mi s-a comunicat existența unui raport al Curții de Conturi care obliga Corona să pornească un proces de recuperare prejudicii ca urmare a cazului de dopaj. Am găsit dosarul întocmit, dar care încă nu fusese depus în justiție. De asemenea, există un anumit avocat care reprezenta clubul și încasase deja jumătate de onorariu. La o discuție cu primarul Coliban, acesta mi-a spus că nu mai dorește să continuăm cu respectivul avocat și să căutam altul. Necunoscând mediul juridic din Brașov, l-am rugat să îmi recomande pe cineva sau măcar unde să caut. Nu am primit nici un ajutor în această privință (ca în multe altele), spunându-mi-se să mă descurc. Doar întâmplarea a făcut să cunosc, printr-o terță pesoană, un domn avocat din Brașov care a preluat cazul și pe care sunt foarte mândru că l-am cunoscut și să-l consider prieten, fiind de un profesionalism desavârșit și un caracter uman excepțional. Personal, consider că acest proces de recuperare prejudicii este unul inutil, care va fi mare consumator de timp și mai ales de bani. Chiar dacă va exista o decizie favorabila clubului, este aproape imposibil ca sumele cerute să fie vreodată recuperate. Dacă ar fi fost după mine, nu aș fi deschis acest proces, dar fiind vorba de domeniul public, regulile sunt altele, chiar dacă la final va fi o și mai mare pierdere financiară”.

Și droguri, la polo!

„Tot în perioada când a avut loc nefericitul eveniment cu dopajul a mai existat un caz «interesant» la club. Poate se știe și despre el, dar e mult mai ascuns, «factorii de decizie» nedorind să fie așa de mediatizat ca cel de la handbal. Este vorba de secția de polo, care pe vremea aceea avea și echipă de seniori. În acea echipă s-a descoperit consumarea de droguri de către unii sportivi și ca urmare echipa a fost desființată, dar, cum am spus – fără prea mare vâlvă. Este foarte trist prin ce trece clubul și cei afectați (printre care și suporterii)”, a conchis Radu Miclăuș.

CITEȘTE ȘI: CORONA BRAȘOV. DEZVĂLUIRILE ex-directorului Radu Miclăuș referitoare la secția de hochei! Cu Emilian Cernica în prim-plan…

CORONA BRAȘOV. Contracte și transferuri… „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (VI)

CORONA BRAȘOV. CE PRESIUNI de la Primărie!… Allen Coliban NU ȘTIA cine este Mica Brădeanu! „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (V)

CORONA BRAȘOV. De ce primarul Coliban mizează pe duo-ul Bondar-Cucuian?!… „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (IV)

CORONA BRAȘOV. A pus „tunurile” pe protejații primarului Coliban de la secția de handbal… „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (III)

CORONA BRAȘOV. GRAVE NEREGULI semnalate! „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (II)

CORONA BRAȘOV – UPDATE. „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (I)… Ce a spus privitor la primarul Coliban?! / Șef de la Termoficare!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button