Sport

CORONA BRAȘOV. DEZVĂLUIRILE ex-directorului Radu Miclăuș referitoare la secția de hochei! Cu Emilian Cernica în prim-plan…

  • corona_412.jpg
 

Radu Miclăuș și-a continuat expunerile cu privire la „experiența sa” de la Corona Brașov, îndreptându-și, acum, atenția către secția de hochei.

Fostul director al CSM Corona a declarat: „Cu un buget în jur de 6 milioane de lei/an, acesta este al 3-lea din hocheiul românesc, ceea ce face ca obținerea de rezultate peste Miercurea Ciuc și Gheorgheni să fie extrem de dificilă. La hochei a fost așa-zis conducător același șef de piață, Emilian Cernica, care a condus secția în stilul său caracteristic, de despot. Mai mult, el a arătat un comportament xenofob îndreptat către echipele maghiare și oficialii Erste Liga, cei care l-au amendat în multe ocazii pentru asta. Cernica își avea printre jucători și staff câteva persoane apropiate lui care beneficiau de avantaje față de restul din echipă, astfel că după înlăturarea sa au continuat să creeze o atmosfera negativă în vestiar și la echipă, în general. Referitor la jucători, trebuie semnalat faptul că nu se poate continua la nesfârșit cu unii care se apropie de 40 de ani, au probleme de sănătate și creează probleme în vestiar și în secție în general sau cu alții care vin la biroul directorului și cer crose, să le poată vinde pentru a-și completa veniturile (care oricum sunt mari). De fapt, echipa a și fost îndepărtată din ERSTE Liga, care nu mai dorea să lucreze cu Cernica și doar eforturile depuse de managerul Arpad Mihaly au dus la reprimirea în competiție. Odată cu venirea mea, Cernica nu a mai avut nici o implicare la hochei-Corona, fapt ce l-a iritat în mod deosebit și a încercat să destabilizeze secția prin orice metode și mijloace, inclusiv luarea de decizii abuzive la nivel de federație, unde este încă vicepreședinte (ilegal, deoarece mandatul conducerii a expirat în martie și nu s-au organizat alegeri până acum). Printre acestea amintesc schimbarea regulilor de desfășurare a Campionatului Național și a Cupei României în timpul desfășurării acestora, aplicarea unor așa-zise amenzi pentru infracțiuni Covid imaginare, acestea fiind date în aprilie pentru meciuri din ianuarie, fără avertisment sau trimitere de adrese la momentul înfăptuirii lor, etc. Mai mult, el a dispus și eliminarea din zona de onoare a Patinoarului «Olimpic» a tricoului de jucător al lui Arpad Mihaly și de asemenea scoaterea unui banner publicitar de pe mantinelă a unui sponsor. Asta, pe lângă închiderea lojelor VIP și interzicerea accesului în patinoar a unor grupe de juniori pentru pregătire fizică”.

„Bariera” Covid

Radu Miclăuș a continuat cu dezvăluirile: „De asemena, a fost foarte prost gândită și participarea în Cupa Continentală din Franța, astfel compromițându-se un număr de meciuri din ERSTE Liga, din cauza infectării cu Covid. În urma acestor probleme, rezultatele echipei nu au fost pe măsura așteptărilor și va fi foarte dificil să se obțină rezultate foarte bune de acum înainte, din cauza bugetului inferior față de alte formații. Încet, încet, prin măsurile luate de către mine, acordarea de încredere echipei tehnice și managerului, și, de asemenea, prin instaurarea unei atmosfere profesioniste, bazate pe respect reciproc, echipa a obținut rezultate mai bune, probabil nu pe măsură așteptărilor suporterilor, dar dătătoare de speranțe pentru viitorul sezon, în situația în care va fi lăsată să lucreze în liniște, iar Cernica vă fi în continuare ținut departe de hochei”.

„Autoritățile competente ar putea întreprinde unele verificări”

„Un aspect total neacceptabil este și deținerea logo-ului Brașov Wolves și a tuturor drepturilor comerciale legate de acesta de către o persoană fizică, anume Alexandra Sânpetru, partenera de viață a lui Cernica, pe care a angajat-o atât la direcția bazelor sportive, cât și la club. Probabil, autoritățile competente ar putea întreprinde unele verificări referitoare la folosirea unor bonuri de combustibil ale direcției bazelor sportive și cum anumite persoane sunt angajate într-un loc, dar de fapt își pierd vremea în cu totul alte parti. Echipa are un număr mare de suporteri, dar o parte a acestora își atribuie calități de mari specialiști în hochei, criticând absolut orice se întâmplă la echipă; nimic nu poate să-i mulțumească și încearcă să pună presiune prin orice mijloace (inclusiv depozitarea de excremente în fața ușii apartamentului unei persoane de la club) pentru a obține ce vor, probabil revenirea lui Cernica la echipă. Ei trebuie să înțeleagă că echipa cu bugetul pe care îl are face o treabă foarte bună și să lase managementul și staff-ul tehnic să își vadă de muncă, iar ei să își vadă de susținerea echipei prin mijloace civilizate și fair play. Sau să își înființeze propria lor echipă, să o finanțeze, antreneze și să obțină rezultatele care le vor, să vadă și ei cât de… ușor este”, a mai punctat Radu Miclăuș.

„Jonglerii” cu juniorii

Ex-directorul de la CSM Corona a subliniat, de asemenea: „Alte anomalii implementate de către Cernica sunt crearea unor echipe de juniori alcătuite din sportivi de la mai multe cluburi – de exemplu, o echipă formată din Kids Tâmpa, Suceava, Steaua Rangers, individual nici una din ele neavând posibiltatea de a participa în campionat, dar cu scopul de a le acorda fiecăreia drept de vot la alegeri. Iar juniorii de la Kids Tâmpa, de fapt, au fost «împrumutați» de către Corona. Acești juniori au fost angajați în 30 august 2021 și împrumutați la Kids Tâmpa în 1 septembrie 2021, Corona continuând să-i plătească și să le dea echipament. Nici un protocol între cele două cluburi nu apare în documentele de la Corona și nici unul nu a fost înregistrat la club; totuși, în buna tradiție a federației de hochei, un protocol de colaborare apare «miraculos» la FRHG (bineînțeles, fără nici un număr de înregistrare de la Corona) în momentul în care am cerut explicații referitoare la acești juniori. Pentru acest an am obținut și acordat un buget decent echipelor de juniori, pentru a putea participa în competiții internaționale, în țară neexistând suficiente cluburi cu care să joace. Colectivul tehnic de la juniori este unul foarte bun și merită tot sprijinul care se poate acorda”.

„Secția de hochei poate să se dezvolte și să progreseze, dar trebuie lășată să își vadă de treabă în liniște, având capacitatea de a obține rezultate bune”, a concluzionat Radu Miclăuș.

CITEȘTE ȘI: CORONA BRAȘOV. Contracte și transferuri… „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (VI)

CORONA BRAȘOV. CE PRESIUNI de la Primărie!… Allen Coliban NU ȘTIA cine este Mica Brădeanu! „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (V)

CORONA BRAȘOV. De ce primarul Coliban mizează pe duo-ul Bondar-Cucuian?!… „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (IV)

CORONA BRAȘOV. A pus „tunurile” pe protejații primarului Coliban de la secția de handbal… „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (III)

CORONA BRAȘOV. GRAVE NEREGULI semnalate! „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (II)

CORONA BRAȘOV – UPDATE. „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (I)… Ce a spus privitor la primarul Coliban?! / Șef de la Termoficare!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button