Sport

Corona Braşov. Ce se întâmplă cu echipa de hochei?

Corona Braşov. Ce se întâmplă cu echipa de hochei? După un sezon fabulos, în care s-au câştigat 3 trofee, Corona fiind campioană în toate competiţiile în care a evoluat, hocheiul braşovean se află într-un moment dificil.

Rectificarea bugetară nu a trecut nici azi în Consiliul Local, unde banii în plus solicitaţi pentru clubul Corona nu au fost aprobaţi.

Astfel, un sport care a devenit fenomen sub Tâmpa, cu mulţi fani extraordinari, este în pericol. De ce? Pentru că managerul Alexandru Dedu, specialistul adus de Allen Coliban, nu a ştiut să gestioneze bugetul uriaş pe care clubul l-a primit de la Primărie pentru 2024. Mai mult, managerul apreciat de unii nu a fost în stare să aducă pentru secţii nici finanţare din privat. Adică nu prea a făcut nimic din ce ar fi trebuit să facă un manager. Să te lauzi cu performanţele reuşite de cei care chiar au muncit, oameni ca Arpad Mihaly, Bogdan Pelin, Dave MacQueen sau Laurenţiu Lică nu intră în atribuţiile managerului.

Revenind însă la situaţia de la hochei, e timpul să spunem lucurilor pe nume, pentru că timpul a trecut. Reunirea şi începerea antrenamentelor pe gheaţă sunt programate pe 5 august, iar în acest moment Corona, campioana României şi a Erste Liga, are 12 jucători legitimaţi.

În rest, contractele celor cu care s-a ajuns la un acord sunt în aer, pentru că nu sunt bani pentru ca acestea să devină realitate.

În condiţiile în care managementul ştie doar să ceară suplimentări bugetare la Primărie, rămâne de văzut ce se va întâmpla. Soluţii nu sunt multe. Ori se aduc bani din privat, ori să aduc bani de la alte secţii. Şi cum din privat s-au adus doar servicii dentare…

Din informaţiile noastre, doi jucători importanţi din sezonul trecut nu vor continua sub Tâmpa, dar din alte motive. Astfel, se pare că Chase Schaber s-a lăsat de hochei, iar Connor Sills a anunţat că a intrat în programul pompierilor în Canada şi, aproape sigur, îşi va încheia cariera de hocheist.

De aici, totul se leagă de bani şi de existenţa lor. Asta pentru a se materializa celelalte contracte.

În scenariul fericit în care vor exista bani şi se vor rezolva toate contractele, Corona va avea şi în sezonul viitor o echipă competitivă. Dacă nu, se va face hochei fără miză şi obiective.

De la club nu există nici o informaţie, în această perioadă existând doar echipa de handbal feminin pentru echipa de comunicare. Nici o veste pentru fanii hocheiului…

Apoi, se pare că nici viitorul nu sună bine şi intrarea în ICE Hockey League nu va deveni realitate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Aron
1 luna în urmă

Un rahat de articol marca mytex

Back to top button