Sport

CORONA BRAȘOV. ACUZE la adresa lui Emilian Cernica! Ce A RĂSPUNS fostul șef al secției de hochei…

  • Emilian Cernica Corona Brasov 3_198910.JPG

Secția de hochei de la Corona Brașov a suferit o serie de mișcări intestine în ultima perioadă, unele amplificate cu tărie…

După ce viceprimarul Sebastian Rusu a insistat ca Emilian Cernica (foto) să revină în fruntea secției de hochei – CORONA BRAȘOV. Primarul Coliban, arătat cu degetul! Viceprimarul Rusu dorește repunerea lui Cernica în funcția de șef al secției de hochei! Argumentele prezentate…, Radu Miclăuș, directorul CSM Corona, a replicat, relatând unele aspecte prea puțin cunoscute de iubitorii acestui sport din orașul de la poalele Tâmpei.

Amenzi de vreo 18.000 de euro

„În perioada sfârșitul anului 2019 – 2021, Corona Brașov a primit amenzi de la Erste Liga în valoare totală de vreo 18.000 de euro (cea mai mare, de 3.000 de euro), marea majoritate pentru comportamentul domnului Cernica – intimidări la adresa arbitrilor, gesturi obscene, declarații împotriva arbitrilor și oficialilor competiției. La un moment dat, le-a luat și apa arbitrilor din vestiar”, a declarat Radu Miclăuș, subliniind că s-a revenit cu mare greutate pentru ca gruparea brașoveană să fie acceptată în Erste Liga și asta numai după intervenții la cel mai înalt nivel, cu implicarea primarului Allen Coliban.

Potrivit lui Miclăuș, amenzile n-au fost achitate la vremea respectivă, astfel că la finalul ediției trecute Erste Liga, premiul de 17.000 de euro cuvenit locului 2 ocupat de „lupi” a fost stopat: „Jucătorii și antrenorii au fost privați de bonusuri pentru realizarea acestei performanțe. Și acum Corona este datoare cu vreo 1.000 de euro…”.

Asigurări pentru iubitorii de hochei

„Cum în vară se știa că gruparea este exclusă din Erste Liga, clubul n-a putut aduce o serie de jucători, mulți dintre stranieri refuzând să semneze doar pentru a evolua în campionatul intern”, a afirmat Radu Miclăuș, care a întărit că participarea Coronei în sezonul 2022-2023 a Erste Liga este vitală: „Pot să-i asigur pe fanii «lupilor» și pe toți brașovenii iubitori de sport că, în ciuda zvonurilor de tot felul, nu se pune problema desființării secției de hochei, care – așa cum am propus – sper să aibă cel puțin același buget ca anul trecut. În plus, am propus alocarea unor sume de bani pentru participarea unei echipe de juniori în campionatul Ungariei, unul mult mai puternic decât cel intern”.

Covid-ul, în prim-plan

De asemenea, așa cum a spus directorul CSM Corona Brașov, „Emilian Cernica a fost cel care a insistat pentru participarea formației la turneul de Cupă Continentală de la Paris, unde «lupii» au fost eliminați pe motive de Covid, în condițiile în care 15 hocheiști erau nevaccinați. Cu mari eforturi, din cauza restricțiilor, s-a reușit readucerea lotului în țară. Apoi, în ciuda poziției antrenorului, care a garantat că poate alinia o echipă pentru un calup de câteva meciuri în Ungaria, în cadrul Erste Liga, Cernica a fost cel ce s-a opus. Astfel, s-au pierdut partidele la «masa verde»”.

Conflict la vârf

În continuare, Radu Miclăuș a punctat: „În prezent, Emilian Cernica este certat cu actualul președinte al secției de hochei de la Corona Brașov, Arpad Mihaly (din ce știm, cei doi nici nu-și mai vorbesc – n.r.). Poate, din acest motiv, i-a dat tricoul acestuia jos de la «colțul» destinat fostelor glorii. În plus, la Patinoarul «Olimpic», dintr-o dată, s-au închis lojele, fapt cu efecte negative în planul financiar al clubului”.

Se știe, Emilian Cernica este șeful Administrației Bazelor Sportive, direcție aflată în subordinea Primăriei Brașov. „Poate avea două funcții publice în același timp?”, a întrebat, retoric, Miclăuș.

Joaca de-a regulamentul

Totodată, Radu Miclăuș l-a întrebat pe Emilian Cernica, el având și funcția de vicepreședinte al Federației Române de Hochei pe Gheață, cum de FRHG a schimbat regulamentul campionatului intern după începerea competiției, iar el n-a avut nici o reacție… „Nu se mai joacă în sistem play-off, ci cu grupă în care se păstrează punctele acumulate în sezonul regulat. Prin urmare, Miercurea Ciuc este aproape de a deveni campioană”.

„Lupii” mizează pe cucerirea Cupei României, care ar începe săptămâna viitoare, și să obțină o clasare cât mai bună în Erste Liga, chiar trofeul – de ce nu.

„Staff-ul tehnic și marea majoritate a jucătorilor sunt extrem de mulțumiți de faptul că Emilian Cernica nu mai are vreo implicare la secția de hochei. Cât despre Arpad Mihaly, eu am mare încredere în profesionalismul său”, a conchis Radu Miclăuș.

„Eu am adus bani la acest club, nu am cheltuit”

Contactat pentru a-și susține punctul de vedere, Emilian Cernica ne-a transmis: 

– „Pe subiectul amenzilor, eu am adus bani la acest club, nu am cheltuit. Sunt doar prostii ceea ce s-a spus. Dacă ar fi fost vorba despre amenzi primite din cauza mea, mi le-aş fi asumat. Clubul nu a plătit nici o amendă din cauza lui Emilian Cernica”.

– „Referitor la cele 5 meciuri pierdute în Erste Liga, din cauze de Covid, susțin că nu e adevărat că eu m-am opus şi am decis să nu facem deplasarea. Să verifice situaţia infectaţilor din acea perioadă. Nu am fi putut completa foaia de joc pentru acele meciuri. Am discutat cu Arpad Mihaly, cu antrenorul Dave MacQueen şi cu staff-ul medical şi decizia a fost una comună. Nu aveam vreo şansă să obţinem puncte, chiar dacă am fi încropit un lot. Dovada este că toate echipele care au avut probleme cu Covid-ul au pierdut meciurile. Cred că am salvat nişte bani, pentru că nu am făcut acea deplasare”.

– „În ceea ce privește cearta cu Arpad Mihaly, nu comentez acest aspect”.

– „Despre lojele încuiate la patinoar, nu am încuiat nici una. Este perioadă de pandemie şi este o zonă restricţionată. Trebuie să resepctăm nişte reguli în această perioadă. Nimeni nu stă la loje”.

– „Pe tema play-off-ului schimbat, propunerea a fost a clubului din Galaţi, iar decizia a fost luată de Biroul Federal înainte de startul sezonului. Nu puteam eu să fac ceva, să schimb ceva. Să se adreseze Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă sau Biroului Federal pentru răspunsuri. Ce puteam să fac eu pentru a schimba decizia?…”.

CITEȘTE ȘI: CORONA BRAȘOV. Angajați terorizați, stresați, hărțuiți, cu Sindrom Stockholm… DESTĂINUIRILE noului director, Radu Miclăuș


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare