Sport

CORONA BRAȘOV. A pus „tunurile” pe protejații primarului Coliban de la secția de handbal… „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (III)

  • handbal.png
 

După destăinuirile anterioare (CORONA BRAȘOV – UPDATE. „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (I)… Ce a spus privitor la primarul Coliban?! / Șef de la Termoficare! & CORONA BRAȘOV. GRAVE NEREGULI semnalate! „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (II)…), Radu Miclăuș, fostul director de la Corona Brașov, și-a îndreptat atenția și către secția de handbal, explicând detaliat motivele pentru care echipa feminină a ratat, iarăși, promovarea în Liga Națională.

Când jucătoarele au chef…

„Cum menționam anterior, primarul Allen Coliban mi-a transmis că staff-ul tehnic și cel administrativ de la handbal este foarte bun, astfel că am început munca de la această premisă. Cu timpul am constatat că adevărul este cu totul altul, în primul rând managerul Cucuian aratând, în opinia mea, mari semne de incompetență, fără idei, fără personalitate – doar o marionetă în mâinile antrenorului Bondar, cel care, de fapt, îi și elabora toate documentele pe care le-am solicitat pe linie de management. Bondar i le trimitea lui Cucuian prin email și acesta doar le înainta către mine fără macar să se deranjeze să șteargă detaliile antrenorului. Pe parte de antrenamente mi s-a comunicat, nu o singură dată, că ele sunt foarte monotone, cu aceleași exerciții zi de zi. Mai mult, jucătoarele au cerut și obținut în câteva ocazii terminarea antrenamentului înainte de vreme, pentru că nu mai aveau chef să continue. Pentru a ajuta în procesul de antrenament și pregătire am cumpărat la începutul lunii ianuarie un software de analiză video, dar Bondar nu l-a folosit deloc cel puțin o lună; apoi a fost folosit doar de către Udriștoiu (antrenorul secund – n.r.)”, a afirmat Radu Miclăuș.

Episodul Covid și sfidarea legilor

Fostul șef al Coronei și-a continuat dezvăluirile: „La preluarea funcției de director, echipa făcuse deja un egal acasă cu Constanta și pierduse meciul de la Piatra Neamț, deci șansele de promovare directă erau în proporție foarte mare compromise; pentru a se realiza era nevoie de a câștiga toate meciurile viitoare. S-a început bine, cu o victorie concludentă cu Galați și speranțele au renăscut. În 30 ianuarie a urmat meciul de la Slobozia, unul foarte important pentru a mai păstra șanse de promovare directă. Am asigurat toate condițiile care mi s-au cerut, inclusiv trei turnee de pregătire în pauza de iarnă. Le-am acordat mână liberă la transferuri, dar au transferat-o doar pe Patricia Vizitiu (care s-a dovedit un eșec, din păcate); în rest, Bondar și Cucuian n-au reușit nici un alt transfer. De fapt, lista lor conținea doar jucătoare aflate sub contract. Le-am făcut și eu câteva propuneri, însă le-au refuzat categoric, deși cel puțin două jucătoare ar fi făcut diferența. După cum bine se știe, meciul de la Slobozia a fost pierdut, însă în zilele care au urmat am aflat și alte lucruri, care mi-au definitivat părerea despre Bondar și Cucuian – anume că dânșii nu au valoarea necesară pentru a îndeplini obiectivele formației de handbal, de a o aduce din nou și a o menține în elita handbalului românesc. Mai mult, au făcut deplasarea la Slobozia cu un număr (vreo 5) de jucătoare având Covid, la fel ca și ei, și nu m-au informat despre aceast fapt înainte. Daca o făceau, aș fi interzis deplasarea, conform regulamentelor FRH în vigoare la acel moment. Întrebându-i cum și-au permis să nu mă informeze și să-și asume riscul unui nou scandal în care să fie implicat clubul, au răspuns cu seninătate că trăim în Romania și astfel de lucruri, respectiv încălcarea regulilor, sunt normale. O astfel de atitudine din partea acestor indivizi denotă o totală sfidare a legilor și a bunului simț și o aroganță fără limite”.

Influența afaceristului Ciungara

Radu Miclăuș a precizat, apoi, că în urma acestor evenimente a întocmit un raport către primar, explicând în detaliu tot ce s-a intâmplat de când a devenit director și recomandând înlăturarea lui Bondar și Cucuian pe motive profesionale și încălcarea legii: „Primarul a ignorat acest raport; mai mult m-a convocat la primărie, unde spre surprinderea mea se găsea și Bogdan Ciungara (un om de afaceri, apropiat al lui Allen Coliban – n.r.). Am explicat încă o dată situația, dar nu am fost ascultat; mai mult, Ciungara m-a criticat că nu am acceptat întocmirea unui contract pe 18 luni pentru Vizitiu, așa cum Cucuian propusese. Am motivat că, din păcate, Vizitiu nu mai are capacitatea pe care a avut-o, este și cu probleme medicale, iar un contract pe 6 luni este cea mai bună soluție, urmând a analiza performanța ei la sfârșitul campionatului. Ciungara mi-a spus că am greșit, că doar ei i-au promis Patriciei că Bondar o vă antrena de o asemenea manieră încât ea va reveni la echipa națională. Aceasta afirmație m-a făcut să mă îndoiesc la modul cel mai serios de competențele lui Ciungara în domeniul handbalului. Mai mult, el a susținut că i-a acordat și o primă de instalare Patriciei, fapt care m-a deranjat profund, deoarece eu nu am fost informat – și trebuia să fiu, chiar dacă a fost din banii lui proprii. Mai mult, el a susținut că s-a «luptat» cu Bistrița pentru aducerea Patriciei și a avut câștig de cauză, fapt total neadevărat, infirmat de persoane din conducerea Bistriței. Concluzia primarului a fost că Bondar și Cucuian trebuie lăsați în pace, că ei sunt foarte buni, iar eu nu am voie să mă mai amestec în treburile secției de handbal”.

Va urma

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare