Sport

Corona a refuzat o handbalistă reprezentativă a Brașovului, componentă a Naţionalei României. Iubim braşovenii, dar nu avem nevoie de ei

Corona a refuzat o handbalistă reprezentativă a Brașovului. Corona Braşov, clubul Primăriei, finanţat din banii braşovenilor, se laudă că sportivii braşoveni vor fi mereu aşteptaţi la diferitele echipe. Astăzi este despre handbal, după ce în trecut a fost despre baschet şi despre alte discipline.

Promovarea în Liga Naţională sau a Florilor, cum e numită în acest moment, este o formalitate. Asta, în condiţiile în care nu există un adversar care să se apropie măcar de bugetul de care dispune Corona. Astfel, se lucrează intens, vom vedea dacă şi bine, pe partea de transferuri pentru sezonul viitor. A venit franţuzoaica Laura Lasm, care e clar că are nevoie de un antrenor pentru a creşte. Din vară, se va alătura lotului şi Anica Gudelj. Sportiva din Bosnia, deşi marketingu’ de la club o prezintă ca fiind croată, are 31 de ani. E de urmărit dacă era sau nu nevoie de acest transfer.

Corona a refuzat o handbalistă reprezentativă a Brașovului. Daria Bucur a vrut să revină acasă

Corona a refuzat o handbalistă reprezentativă a Brașovului. În schimb, cei care conduc clubul uită că există suporterii. Oameni care plătesc un abonament sau un bilet şi care iubesc jucătoarele crescute aici. Dar pare că pentru oficiali asta nu contează. Deși la nivel declarativ se pune preț pe jucătoare tinere, românce, în realitate lucrurile stau altfel. Degeaba le promovează intens pe Facebook, într-o încercare disperată de a nu se face văzută realitatea. De fapt, pe viitor, tinerele nu vor avea nici o șansă să joace la nivel mai înalt de eşalonul secund, de vreme ce echipa transferă tot felul de jucătoare, în mare parte străine, pe salarii nejustificat de mari.

În această realitate se încadrează şi cea mai recentă decizie.

De curând, conducerea Coronei a demonstrat din nou că vrea să țină departe tot ce a însemnat trecut.
Daria Bucur, una dintre cele mai iubite jucătoare ale Brașovului, componentă a Naţionalei României, a fost refuzată de Corona Brașov. Asta în ciuda faptului că jucătoarea și-a dorit să revină acasă, la clubul la care a crescut. Mai mult, Daria e inter dreapta de mână stângă, o raritate în handbalul românesc.

Se pare că Daria Bucur va ajunge la Buzău.

Nu e o premieră

Daria Bucur s-a format la Corona şi a făcut parte din aceeași generație cu Sorina Târcă sau Daciana Hosu. Ea nu este singurul exemplu. În ultimii ani, Corona a renunţat la multe brașovence tinere. Un exemplu ar fi Andreea Bujor, în prezent la HC Zalău, căreia i s-a spus la acel moment că antrenorii nu au nevoie de serviciile ei.

De asemenea, acum un an și jumătate, Corona a îndepărtat o întreagă generație, de trei ori campioană la junioare, cu Mihaela Seifer Ciobotaru pe bancă. Multe jucătoare s-au lăsat. Cele care și-au dorit să continue au fost nevoie să semneze cu alte echipe, în loc să fie crescute, în continuare de Brașov, oraș care a investit în ele.

Vara trecută, Corona a renunțat și la pivotul Georgiana Olaru, care nu a avut loc în lotul lui Alin Bondar.

De reamintit faptul că nici Marilena Neagu nu a avut deschidere din partea clubului pentru care a activat aproape toată cariera. După ce a scăpat de suspendare, jucătoarea și-ar fi dorit să îmbrace din nou tricoul galben albastru. Din păcate, a fost refuzată. Neagu nu e singura jucătoare care ar fi ales Brașovul în momentul în care a avut drept de joc. Și Ana Maria Lopătaru a vrut să rămână, dar și în cazul ei clubul a spus pas.

Nu e nevoie nici de super-handbaliste

În situaţia jucătoarelor ajunse la club şi refuzate se află şi Ivona Pavicevic, o super-handbalistă, medaliată cu bronz la ultimul European cu Naţionala Muntenegrului. Ea a vrut să se întoarcă după ce a scăpat de suspendarea dictată în urma celebrului caz „laser”, dar Corona nu a avut nevoie. Ea joacă acum în Liga Campionilor cu Buducnost.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] din Muntenegru pentru Liga Naţională. Corona Braşov continuă seria transferurilor pentru sezonul viitor, când va evolua în Liga Naţională de […]

1 an în urmă

[…] subiectul”, a declarat astăzi managerul Coronei Braşov, Alexandru Dedu, în urma articolului „Corona a refuzat o handbalistă reprezentativă a Brașovului, componentă a Naţionalei Românie…, apărut în MyTEX, […]

Back to top button