Sport

Continuă haosul. Liga 2 mai pierde o echipă

 

Numărul echipelor din Liga 2 continuă să scadă. După Șoimii Pâncota și ACS Berceni, care au părăsit deja competiția, o altă echipă s-ar putea desființa în iarnă.

În condițiile în care Primăria își va retrage sprijinul financiar, iar principalul finanțator nu poate susține de unul singur echipa, CSM Rm. Vâlcea se va desființa.

„Domnul primar ne-a anunţat că nu va mai susţine financiar clubul, pentru că nu mai există o bază legală pentru această asociere. Va prelua stadionul şi va percepe o taxă modică. Am cerut o adresă oficială, care va fi trimisă administratorului judiciar până la finalul acestei săptămâni, apoi dânsul va lua o decizie. Este clar că nici acţionarul majoritar, domnul Niţu, nu poate susţine echipa de unul singur, cheltuielile la Liga a 2-a sunt mari. În plus, există şi procesul pe rol cu Finanţele, care generează o nouă cheltuială, nu s-a întocmit nici măcar planul de reorganizare, pentru că se aştepta finalul procesului, astfel că nu există perspective de salvare. Clubul acesta a fost înfiinţat chiar de primăria Râmnicu Vâlcea, iar datoriile imputate de Fisc, pentru care ne judecăm, provin în majoritate din anul 2009, când tot Consiliul Local era acţionar majoritar”, a declarat Lucian Munteanu, managerul CSM Rm. Vâlcea pentru liga2.prosport.ro.

La rândul său, Mircea Poenaru, rerpezentantul Consiliului Local, a comentat: „Părea mea este că, prin această decizie a Consiliului Local, se desfiinţează fotbalul de Liga a 2-a în Vâlcea. Este clar că se desfiinţează echipa în această iarnă, firma Damila nu poate susţine singură clubul. Şi datoriile vechi sunt din anii 2007-2009, când legislaţia era ambiguuă şi se plătea impozit la convenţii civile. Mai multe cluburi din ţară procedau aşa, dar la altele, Finanţele nu au calculat dobânzi şi penalităţi, la noi însă au făcut-o”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button