Sport

Competiție pentru cicliști, pe Drumul Poienii / Restricții pentru ceilalți participanți la trafic

Competiție pentru cicliști amatori și profesioniști, pe Drumul Poienii din Brașov…

Evenimentul sportiv, la care sunt așteptați peste 200 cicliști amatori sau profesioniști, se va desfășura în 5 noiembrie, pe traseul autobuzului care face legătura între Brașov și Poiana Brașov. Competiția este organizată de Asociația Cetatea Brașovului și finanțată de Primăria Brașov. Doritorii au posibilitatea să participe fie la competiția individuală, fie la cea pe echipe, pe distanța de aproape 12 km dintre Brașov și Poiană.


Duminică, 5 noiembrie 2023, va avea loc competiția de ciclism de șosea «Linia 20». Traseul e reprezentat de clasica urcare ce leagă Brașovul de Poiana Brașov. Participanții se pot înscrie la cele două curse: individual, respectiv contratimp pe echipe. Startul celor două curse va avea loc duminică, la ora 10.00, respectiv la ora 14.00. Ne vedem acolo!”, a declarat Răzvan Țițeiu, unul dintre organizatori.


Este unul dintre evenimentele care promovează mersul cu bicicleta, având în vedere că se adresează întregii comunități, nu doar sportivilor profesioniști, pe un traseu exclusiv pe șosea, un traseu pe care se poate pedala pe orice tip de bicicletă. Este un proiect sportiv de care brașovenii au nevoie pentru a descoperi frumusețea mersului cu bicicleta. Tocmai de aceea, Primăria îl sprijină inclusiv financiar, suma alocată prin ghidul de finanțare fiind de aproape 100.000 de lei. Vă așteptăm duminică dimineața să luați startul și vă bucurați de mișcare și aer curat”, a declarat primarul Allen Coliban.


Startul se va da în Livada Poștei și sosirea va fi în parcarea mare din Poiana Brașov, lungimea traseului fiind de 11,7 km, cu o diferență de nivel pozitivă de 577 de metri.


S-au înscris 173 de concurenți, dintre care 123 la proba de individual, 14 la categoria Elite individual și 9 echipe cu câte 4 membri.
Înscrierea nu este gratuită, fiind percepută taxa de 150 de lei la individual și 600 de lei la proba de echipe. Vor fi acordate premii în bani.
Valoarea finanțării acordate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare al proiectelor sportive este de 99.880 de lei.  

Restricții de circulație

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a competiției sportive, în data de 5 noiembrie vor fi introduse o serie de restricții de circulație pe drumul spre Poiana Brașov. Circulația rutieră va fi închisă pe acest traseu în următoarele intervale orare: între 9:40 – 11.00; între orele 13:40 – 15:30.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare