Sport

COLUMBIAN VESEL – La Silverstone, temperamentalul Montoya a dat dovada de un calm englezesc

  • logomytex.png
 

Ovidiu NEDELCU

Juan Pablo Montoya a castigat ieri, la Silverstone, Grand-Prix-ul Marii Britanii, trecandu-si astfel in palmares prima sa victorie de cand piloteaza un monopost McLaren Mercedes. Columbianul a fortat inca din primul tur, cand l-a presat pe Fernando Alonso, plecat din pole-position, depasindu-l dupa doua viraje. Dupa ce a devenit liderul cursei, Montoya n-a mai cedat primul loc pana la finalul intrecerii, adoptand un stil de pilotaj destul de ponderat, diferit fata de ceea ce a aratat in primele 10 etape ale Campionatului Mondial. O evolutie la fel de buna a avut si celalalt pilot de la McLaren Mercedes, Kimi Raikkonen, care a recuperat din nou formidabil, dupa ce a plecat din partea inferioara a grilei, fiind penalizat ca si la etapa precedenta, de la Magny-Cours. Finlandezul a fost foarte rapid la Silverstone, reusind sa se claseze pe locul al treilea. Intre Montoya si Raikkonen s-a situat Fernando Alonso, care, in urma acestui rezultat si-a marit avansul in clasamentul general al pilotilor. La victoria de ieri a lui Juan Pablo Montoya au asistat sotia si fiica sa, columbianul fiind deosebit de incantat dupa succesul obtinut: Stiam ca am o masina suficient de rapida ca sa pot trece de Fernando Alonso. Simteam ca-l pot depasi. Echipa mea a ales o strategie viabila, in timp ce Alonso a avut probleme cu traficul de pe pista. Astfel, am reusit sa ma desprind de el. Motorul a mers foarte bine, iar performantele noastre au ajuns si ele de top. Ma bucur ca am castigat o cursa in care McLaren a evoluat pe teren propriu . Inaintea startului a fost tinut un moment de reculegere in memoria victimelor atentatelor teroriste ce au avut loc joi, la Londra. Pilotii care au obtinut puncte la Silverstone sunt: 1. Juan Pablo Montoya (McLaren Mercedes), 2. Fernando Alonso (Renault), 3. Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes), 4. Giancarlo Fisichella (Renault), 5. Jenson Button (BAR Honda), 6. Michael Schumacher, 7. Rubens Barrichello (ambii de la Ferrari), 8. Ralf Schumacher (Toyota).
In ierarhia generala a pilotilor, Fernando Alonso se afla pe primul loc, cu 77 p, urmat de Kimi Raikkonen – 51 p si Michael Schumacher – 43 p. Dupa cursa de ieri, la constructori s-a relansat lupta pentru suprematie dintre Renault – 102 p si McLaren Mercedes – 87 p. Ultima pozitie pe podium ii apartine scuderiei Ferrari
– 74 p.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare