Sport

CM DE HANDBAL FEMININ: România a răpus și Spania, după încă un meci pe muchie de cuțit

 

Naționala României a înregistrat al treilea succes la Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania, în fața celui mai dificil adversar de până acum, Spania: 19-17, golurile victoriei fiind înscrise de Cristina Neagu (min. 57, pentru 18-17) și Eliza Buceschi, coordonatorul Coronei Brașov și al primei reprezentative a României transformând o lovitură de la 7 m pe care tot ea a obținut-o, cu 36 de secunde înainte de încheierea partidei.

România nu a început bine  (totuși, mai bine decât în precedentul meci, cu Slovenia), fiind condusă cu 0-2, 2-4, 4-6, însă apoi jocul a început să se lege: 6-6, 8-6 (scor la care portarul Yulia Dumanska a apărat un 7 m). S-a făcut chiar 9-6, printr-un gol al pivotului Crina Pintea, care a blocat o minge în apărare, apoi a șutat de pe semicercul nostru în poarta goală a Spaniei. Repriza s-a încheiat cu 9-7 pentru România

A doua parte a debutat cu 3 goluri ale Spaniei, seria acesteia fiind întreruptă de un șut de zile mari al Elizei Buceschi, care a înscris pentru 10-10. S-a mers apoi cap la cap până în minutul 56, când interul dreapta Ana Maria Dragut (introdusă în locul Melindei Geiger, care a fost mână moartă în atac) a marcat pentru ultima egalitate a partidei: 17-17, după ce tot ea înscrisese pentru a restabili egalitatea la 16. Cristina Neagu a făcut 18-17, apoi pe atacul Spaniei Nerea Pena a aruncat peste poartă (min 59), pentru ca Eliza Buceschi să închidă un meci de mare luptă, în care a excelat apărarea. De evidențiat prestația Yuliei Dumanska în poartă, preferată pentru acest meci Denisei Dedu.   

Marcatoare pentru România: Neagu 8 g, Eliza Buceschi 4 g, Crina Pintea 4 g, Dragut 2 g, Elisei 1 g. 

Declarații după meci 

Ambros Martin: „Sunt foarte fericit pentru fete, am jucat diferit față de partida cu Slovenia. N-a fost un meci spectaculos, ci unul de luptă. N-am jucat atât de bine în atac. Data trecută ne-am impus datorită atacului, acum am câștigat mulțumită apărării. Suntem o echipă de luptatoare, am avut mentalitate, spirit și am obținut victoria”. 

Cristina Neagu: „Un meci de mare luptă, o arata și scorul. Vreau să felicit fetele, au luptat până în ultimul minut. Apararea a fost foarte bună, Yulia a apărat foarte bine azi. Așa cum am mai spus, dacă ne merge apărarea și luăm puține goluri, putem înscrie mai mult decât adversarul”.

România are maximum de puncte (6) în grupa A, este deja calificată în faza următoare, cele două meciuri rămase (cu Angola și Franța) contând doar pentru a vedea de pe ce loc mergem mai departe la acest campionat mondial.   

 

(credit foto: Telekom Sport)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button