Sport

CM DE HANDBAL FEMININ. Ne-a trecut glonțul pe la ureche. Noroc cu Neagu…

 

Al patrulea meci al naționalei noastre la acest turneu final al Campionatului Mondial ne-a adus în față Angola, care furnizase o mare supriză la Jocurile Olimpice de la Rio, învingându-ne atunci cu 23-19.

România a început slab, ca de obicei la acest Campionat Mondial, însă a și continuat prima repriză la fel. Apărarea n-a funcționat până spre finalul reprizei, nereușind să blocheze pivotul și interii adverși. Angolezele au înscris și de la distanță, și de pe semicerc, beneficiind și de faptul că Denisa Dedu n-a prins o zi bună. De altfel, a și fost schimbată în minutul 15 cu Dumanska. Nici atacul n-a fost mai inspirat, Neagu & Co. întrecându-se în ratări.

Angola a fost mai mereu în avantaj: 6-4 (min 10), 9-7 (min. 15), 10-7 (min. 16), 12-8 (min. 24), 13-9 (min. 26). Ultimele 4 minute ale reprizei au însemnat, însă, revirimentul echipei noastre. Mai întâi, Cristina Zamfir Florianu a înscris pentru 10-13 și a scos și o eliminare la adversara directă, apoi tot ea a făcut 11-13. Cristina Neagu și Aneta Udriștioiu au punctat și ele, astfel că în 3 minute România a avut un „parțial” de 4-0. Angolezele au mai preluat o dată conducerea, dar ultimul cuvânt al reprizei i-a aparținut tot Cristinei Zamfir Florianu, care a stabilit scorul pauzei: 14-14.   

Repriza secundă a început într-o notă de echilibru: 16-15 pentru România, 16-16, 17-18, 18-18, dar apoi, în minutul 42, angolezele s-au distanțat la două goluri: 18-20 și 19-21 (44’). România a reușit să egaleze la 21, la 22 și la 23, după care a intrat în scenă Cristina Neagu, care a înscris de 4 ori la rând și a rezolvat un meci complicat. Încă unul…

Rezultat final: 27-24 pentru „tricolore”. 

România este sigură acum de unul dintre primele două locuri în grupa A, ultimul meci din grupă fiind cu Franța. Tot în această seară, de la 21.30, se dispută Franța-Spania.    


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare