Sport

CM de handbal feminin. CAPUL SUS. „Tricolorele” au făcut un nou meci mare, dar au pierdut în fața Norvegiei după prelungiri

 

România a făcut un nou meci mare la Campionatul Mondial de handbal feminin și a fost aproape de calificarea în finală. Din păcate, Norvegia a învins până la urmă, 35-33, după prelungiri, dar „tricolorele” merită felicitate pentru modul în care au luptat și pentru o nouă evoluție fantastică.

În semifinale, Naționala noastră a avut în față demonul ei, echipa pe care nu a mai învins-o de 15 ani, Norvegia, dar nu a fost cu nimic mai prejos decât formația nordică.

După un început echilibrat, Norvegia s-a desprins, iar la pauză a intrat cu trei goluri avans, 17-14. Partea a doua a fost, fără nici o îndoială a României. „Tricolorele” au egalat la 20, iar în minutul 45 au trecut în avantaj. Finalul a fost din nou, la fel ca în disputa cu Danemarca, unul dramatic. Deși sunt personaje secundare, care nu merită băgate în seamă, trebuie spus că cei doi „fluierași” sloveni, Lah și Sok, au avut momentele lor de glorie în care au „ciupit” pentru Norvegia și au ajutat trupa nordică. Cei noi au reușit chiar să nu valideze un gol extrem de important marcat de Cristina Neagu, care putea duce România în finală. În minutul 51, la 23-22 pentru „tricolore”, Neagu a șutat, mingea a lovit transversala și a căzut în poartă, dar arbitrul de pe linia porții, care ar fi trebuit să vadă, nu a pus golul pe tabelă. Chiar și așa, echipa noastră a făcut față și a fost la o palmă de calificarea în finală. Cu 13 secunde rămase pe tabelă, România a plecat în atac, după o forțare a Norei Mork. Ardean a ajuns la 10 metri de poartă, s-a înălțat, a aruncat, dar portărița Grimsbo a avut o intervenție bună, iar scorul la finalul timpului regulamentar a fost 27-27 și meciul a intrat în prelungiri. Și aici, „tricolorele” s-au bătut, dar nu au putut repeta istoria duelului cu Danemarca. Până la urmă, Norvegia a câștigat prelungirile cu 8-6, meciul cu 35-33 și s-a calificat în finală, unde va întâlni Olanda. România va juca pentru „bronz” cu Polonia.

„Sunt foarte mândră de ceea ce am reuşit, foarte mândră de echipa mea. Sunt şi foarte supărată, dar foarte mândră de echipa mea”, a declarat Paula Ungureanu. Ea a refuzat să comenteze arbitrajul, dar a adăugat: „Norvegia nu a fost mai bună, am am demonstrat asta în teren. Am mai spus şi o pot spune de 100 de ori, sunt foarte mândră de cum am jucat. Am avut o a doua repriză foarte bună. A fost foarte obositor, jucând de la zi la zi, totuşi am fost acolo. Să dea Dumnezeu să facem un super meci în finala micăp şi să ne bucurăm la final, pentru că merităm”.

În schimb, „secundul” Costică Buceschi, a comentat la Dolce Sport: „Noi am tras un semnal de alarmă încă de dimineaţă, când am văzut cine ne arbitrează. Fetele au spus acum după meci că puteau juca şi până mâine dimineaţă şi tot nu câştigau. Norvegia a câştigat din pură întâmplare, nu cred că a fost peste noi. Fetele au luptat până la ultima picătură, au arătat că sunt o echipă şi au jucat extraordinar. În prima repriză apărarea nu prea a funcţionat, dar în partea secundă defensiva a fost la înălţime, a blocat-o pe Loke. Mai avem un meci impiortant, putem câştiga o medalie. România a arătat că are valoare să se bată cu orice echipă din lume. Dacă vom avea linişte şi susţinere, vom putea construi o echipă foarte puternică pentru la anul şi să mergem la Jocurile Olimpice”. 

„Am un singur cuvânt legat de această echipă, respect. Pentru echipă, pentru staf, pentru abordare şi pentru luptă. Suntem o putere a handbalului mondial în acest moment. Au fost câteva faze în care cred că am fost dezavantajaţi, se poate să vorbesc la cald, le voi cere celor care se pricep un raport în zilele următoare, dar echipa României a făcut faţă şi am fost foarte aproape de finală. Nu ne-a lipsit nimic, am arătat ca o echipă, am jucat în faţa unei formații cu experienţă enormă, cu un moral fantastic. Şi acum pot spune că experimentez un sentiment nou, nu mi-e frică când văd că vin danezele sau norvegiencele în atac. Avem apărare. Am văzut că am tot încercat să scoatem portarul de-a lungul acestui turneu, astăzi a dat roade. Nordicii fac asta de mult timp și ne iau titlurile. Este un Campionat Mondial care obligă pe mai departe. A stârnit o emulaţie formidabilă. Sperăm să evoluăm pe mai departe la nivelul aşteptărilor. Grupa preolimpică va fi destul de grea, grupa noastră are trei super-puteri, dar în mod normal, faptul că suntem în primele patru naţiuni ne dă dreptul să organizăm un turneu preolimpic. Sper din suflet ca duminică să câştigăm meciul pentru bronz, dar pentru mine medalia de duminică va fi de aur”, a punctat tot la Dolce Sport președintele FRH, Alexandru Dedu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button