Sport

CHEILE GRĂDIȘTEI. Organizatorii, felicitați de conducerea IBU!!! Urmează Mondialele de schi nordic ale juniorilor!!!

Stațiunea brașoveană va găzdui, în 2017, o etapă din Cupa IBU, iar în 2020 sunt șanse mari să i se atribuie Campionatele Europene

 

Campionatele Mondiale de biatlon juniori și tineret de la Cheile Grădiștei au fost un „succes deplin”, așa cum au afirmat, la finalul competiției, oficialii Federației Internaționale de Biatlon (IBU), care l-au felicitat pe proprietarul bazei, Ovidiu Gârbacea, pentru toate eforturile depuse.

„Organizarea a fost impecabilă, în ciuda vremii capricioase. Păcat că sportivii noștri n-au avut clasări mai în față”, ne-a declarat antrenorul federal Ioan Lungociu, care n-are răgaz, pentru că în perioada 22-28 februarie Brașovul va găzdui Campionatele Mondiale de schi nordic juniori și tineret.

Probele de sărituri cu schiurile se vor disputa la complexul de pe Valea Cărbunării – Râșnov, cele de schi fond vor avea loc la Cheile Grădiștei, iar cursele de fond de la combinata nordică sunt programate în Predeal, pe Valea Râșnoavei.

„Trebuie să ne îngrijim să punem în continuare zăpadă pe traseele de la Cheile Grădiștei, atât artificială, cât și naturală, depozitată undeva între Moieciu și Fundata. Și la Râșnov, și la Predeal pregătirile sunt în toi. Așteptăm să și ningă”, a precizat Lungociu.

Obiectivul „tricolorilor” la Mondialele de schi nordic este o clasare între primii 6 la 1-2 discipline.

 

Viitor roz

Baza de biatlon de la Cheile Grădiștei a intrat, apăsat, în circuitul internațional. După Mondialele de biatlon role și cele ale juniorilor, în februarie 2017 acolo se va disputa o etapă din Cupa IBU (Continentală), antecamera Cupei Mondiale. Apoi, așa cum a spus Ioan Lungociu, Cheile Grădiștei are mari șanse să organizeze în 2020 Campionatele Europene de biatlon.

Pentru a găzdui etape de Cupa Mondială la biatlon, Cheile Grădiștei trebuie să primească licența A.

„80% sunt întrunite condițiile, mai e necesară o investiție pentru iluminatul pârtiei”, a relatat antrenorul federal pentru probe nordice din cadrul Federației Române de Schi Biatlon (FRSB).

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare