Sport

Celta Vigo ar putea deschide club pentru copii şi juniori la Braşov

 
Clubul de fotbal spaniol Celta Vigo, care evoluează în Primera División, intenţionează să deschidă o şcoală pentru copii şi juniori, la Braşov, împreună cu CS Colţea 1920, având sprijinul Primăriei Braşov. Municipalitatea a primit la sfârşitul anului trecut o propunere de parteneriat din partea Real Club Celta de Vigo SAD, privind deschiderea şcolii de fotbal pentru copii şi juniori, după modelul celorlalte unităţi pe care le au în lume (SUA, Mexic şi Panama).
 
Dacă planurile se vor concretiza, Celta Vigo va contribui cu tot ce înseamnă metodologie de pregătire, cu numele (clubul numindu-se Celta Braşov), cu echipamente având culorile şi emblema clubului şi cu cursuri de pregătire profesională pentru antrenori şi va monitoriza permanent clubul din Braşov. Totodată, o parte dintre micii fotbalişti se vor antrena în cadrul unor cursuri de trei săptămâni ce vor avea loc la academia „mamă”.
 
Pe de altă parte, Primăria Braşov va pune la dispoziţia copiilor, gratuit, bazele sportive (probabil Carpaţi şi Metrom).
 
În fine, CS Colţea 1920 va avea de acoperit cheltuielile (cu antrenorii, cu directorul de proiect spaniol, cu transportul etc.), din venituri proprii.  
 
„În următoarea şedinţă de Consiliu Local va fi prezentat spre aprobare protocolul de colaborare cu acest club spaniol. Consider că este un lucru benefic că un club de fotbal european de talia Celta Vigo doreşte să-se implice în dezvoltarea sportului în rândul copiilor şi tinerilor din Braşov. Am reuşit până în prezent să dezvoltăm mai multe ramuri sportive penru copii şi tineret – handbal, hochei, patinaj, schi, înot etc –  prin investiţii importante în infrastructura pentru aceste sporturi, dar şi prin sprijinirea secţiilor Clubului Corona. Acest parteneriat ne oferă ocazia de a extinde această direcţie de dezvoltare şi către fotbal, asigurându-le copiilor care iubesc acest sport suportul necesar pentru practicarea lui”, a declarat primarul George Scripcaru. 
 
Totodată, pe baza acestei colaborări, Primăria va putea să-şi asocieze oricând numele cu Celta de Vigo ca partener. În plus, reprezentanţii clubului se vor obliga să participe, anual, la cele puţin trei evenimente organizate de Primăria Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare