Sport

Cea mai bună echipă a continentului. CSM București a câștigat Liga Campionilor, după o finală FABULOASĂ

Gyor, răpusă la ea acasă

 

La prima participare în Liga Campionilor la handbal feminin, CSM București a câștigat trofeul, o performanță fabuloasă pentru o echipă care era cotată cu ultima șansă înainte de startul turneului Final 4.

Finala competiției care a avut loc pe tărâm unguresc, în „Papp Laszlo Arena” din Budapesta, Gyor – CSM București, a fost una de vis, care a avut nevoie de prelungiri și de aruncări de la 7 metri pentru stabilirea învingătoarei. În timpul regulamentar, echilibrul a fost prezent de la început până la sfârșit. Cu o apărare excelentă și cu Isabelle Gullden fabuloasă în atac, CSM București a ținut aproape de faforita Gyor și chiar a condus în multe minute. S-a încheiat 22-22, Torstensson egalând cu trei secunde rămase pe tabelă. În prelungiri, formația din Ungaria a pornit mai bine, a condus cu 24-22 și 25-23, dar „tigroaicele” nu au căzut și au revenit din nou. Manea a redus din handicap, iar când mai erau 10 secunde înainte de expirarea prelungirilor, Martin a scos o aruncare de la 7 metri, iar Gullden nu a ratat și a făcut 25-25.

Cum regulamentul Ligii Campionilor prevede doar două reprize a cinci minute de prelungiri, câștigătoarea s-a stabilit în urma executării loviturilor de departajare. Gullden, Martin și Rodrigues nu au avut probleme, în timp ce Pessoa a reușit să blocheze mingile trimise de Groot și Loke, iar Aurelia Brădeanu a marcat aruncarea decisivă. Astfel, CSM București și-a trecut în cont primul trofeu al Ligii Campionilor, chiar la întâia participare în competiția elitelor. 

FOTO: prosport.ro 

CITEȘTE ȘI: 

Articole asemănătoare

HANDBAL. CSM București – campioana Europei!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button