Sport

CE SEZON! Un sportiv FENOMENAL!!!

 

Martin Fourcade este, într-adevăr, irezistibil. Biatlonistul francez a devenit, ieri după-amiază la Oslo – Homenkollen, campion mondial și la pursuit. Astfel, până acum, el a bifat trei medalii de aur la această competiție, din tot atâtea posibile, și în același timp nu mai poate fi detronat din fruntea clasamentului general al Cupei Mondiale.

Este pentru prima dată în istorie când un sportiv cucerește marele glob de cristal de 5 ori consecutiv. Legendarul norvegian Ole Einar Björndalen (42 de ani), deși are în palmares 9 mari globuri de cristal, n-a câștigat decât 4 consecutiv.

În vârstă de 27 de ani, Martin Fourcade are în palmares și 9 titluri mondiale, dar și două olimpice, cucerite la Sochi, în 2014. 

La pursuit, precum la sprint, Fourcade l-a depășit pe Björndalen, al treilea sosind un alt biatlonist norvegian, Emil Hegle Svendsen.

Plecat al 26-lea în cursă, brașoveanul Cornel Puchianu a terminat pe locul 50, din cauza impreciziei la tir (a făcut 6 ture de penalizare).

În proba similară feminină s-a impus germanca Laura Dahlmeier, care a obținut în premieră un titlu mondial. „Argintul” i-a revenit sportivei italiene Dorothea Wierer, în timp ce pe locul 3 s-a clasat franțuzoaica Marie Dorin Habert.

Eva Tofalvi a ocupat locul 56 la pursuit.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button