Sport

Ce SE ÎNTÂMPLĂ cu Adrian Rus?!… FRF a luat atitudine!!!

 

Selecționerul Cosmin Contra, cel care l-a convocat de principiu pe fundașul Adrian Rus pentru „dubla” cu Spania și Malta din preliminariile Euro 2020 la începutul lunii septembrie, a dezvăluit că fotbalistul are probleme la echipa sa de club, MOL Fehervar, pentru că a ales să evolueze pentru România și nu pentru reprezentativa Ungariei.

Astfel, potrivit lui „Guriță”, Rus a fost trimis la echipa secundă a lui MOL Fehervar, care evoluează în a treia ligă ungară.

„Ar fi nedrept ca jucătorului să i se încalce dreptul la performanța sportivă pentru opțiunea lui de a reprezenta România. Această opțiune este protejată, iar orice presiune psihică și orice tratament injust și discriminatoriu ne determină totdeauna să apărăm drepturile și interesele jucătorului. Mai mult decât atât, o astfel de acțiune din partea clubului ar încălca principiile FIFA și UEFA cu privire la interzicerea oricărui comportament discriminatoriu ce are drept scop sau efect defavorizarea sau supunerea la un tratament injust ori degradant a unei persoane în cadrul relațiilor dintre jucători și cluburile unde își desfășoară activitatea. În acest context, Federația Română de Fotbal a informat FIFA și UEFA cu privire la situația în care se află Adrian Rus, solicitând evaluarea acesteia și adoptarea măsurilor ce se impun. Totodată, în temeiul bunelor relații ce guvernează activitatea FRF și AFAN, a solicitat sindicatului membru FIFPRO sprijinul pentru toate demersurile către sindicatul maghiar și Asociația Internațională a Fotbaliștilor Profesioniști, astfel încât evoluția jucătorului și drepturile sale să fie apărate”, a anunțat, printr-un comunicat, Federația Română de Fotbal.

Adrian Rus, care a jucat în sezonul trecut la Sepsi Sf. Gheorghe, a făcut parte din lotul de tineret al României la Euro 2019, turneul final ce s-a desfășurat în Italia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare