Sport

Ce președinte la FC BRAȘOV!… / Ce a declarat antrenorul Călin Moldovan?

  • presedinte.png
FC Brașov și-a îndeplinit obiectivul astăzi – FC BRAȘOV continuă în Liga 2, după o nouă victorie cu Poli Timișoara!, iar de acum gândurile se îndreaptă spre sezonul viitor, unul, cică, în care s-ar viza promovarea în primul eșalon.
 
Primarul Allen Coliban a relatat, imediat, politicianist: „Le mulțumesc jucătorilor și staff-ului tehnic pentru redresarea din finalul campionatului. Pentru sezonul următor se impun schimbări la nivelul organigramei. Lansăm o provocare oricărui manager/președinte/director capabil să își asume construirea unui proiect solid și eficient din punct de vedere financiar: o academie performantă la toate grupele de vârstă (avem 14 grupe în prezent), o echipă a doua (în L3 sau L4) care să rodeze jucătorii de perspectivă și echipa mare, care să se bată la promovare. Un proiect care să facă pace cu suporterii și să îi readucă la stadion, unind fotbalul brașovean (echipe și susținători) sub brandul comunității – FC Brașov. Căutăm profesioniști, nu povestitori. Oameni care să știe management, care să viseze buget și execuție bugetară, care să organizeze clubul într-un mod eficient și transparent, care să implementeze un sistem de management al performanței, care să lucreze bine în echipă și care să știe să protejeze interesele FC Brașov în relația cu impresarii și cu terții. Acestea vor fi temele de discuție pentru interviuri, într-o săptămână ar trebui să avem primele decizii… Din punct de vedere al structurii de conducere, vreau să evoluăm către un Consiliu Director care să reunească finanțatorii (Municipiul, dar și investitori privați) și suporterii (reprezentați, astfel, la nivel de decizie)…”.
 
Frumos, la nivel teoretic, altfel, în lumea reală a fotbalului românesc, reacția a fost de genul: „Ce vrăjeli”.
 
La FC Brașov, s-ar înscrie (exclus PSD & PNL), în astfel de condiții, cineva care ar avea oareșce „pedigree”, cu diplome (posibil pe filiera Cluj, mult lăudată – ha,ha,ha – n.r.), însă ar fi ieșit din sistem de ceva timp. N-ar avea conexiuni și „lipici” la FRF, însă, oportunist, nu l-ar costa nimic să spună că e „fan USR până lă moarte”. Astfel, ar primi un bonus la concurs, s-ar zice…
 
Altfel, antrenorul Călin Moldovan, la final de contract, a declarat după partida de astăzi: „Sunt fericit și mulțumit. A fost un consum mare, nervos. Dar așa cum am spus mereu, echipa aceasta crește de la meci la meci. A luptat până la capăt, așa cum a făcut-o mereu. Chiar dacă numele meu e mic, Moldovan Ioan Călin, am demonstrat că putem face și fotbal. Nu știu ce va fi sezonul viitor, noi ne-am făcut treaba, am îndeplinit obiectivul și asta e tot. Nu pot să vorbesc eu de sezonul viitor, pentru că nu știu ce va fi. Eu și staff-ul meu încheiem contractele pe 30 iunie. Acum trăim momentul și ne bucurăm enorm pentru ce am reușit. Nu mi s-a propus nimic, dar nu vreau să discut acum despre mine, băieții au jucat admirabil. Eu sunt un simplu antrenor. Știți cum este cu antrenorii, azi ești, mâine nu. Am luptat pentru evitarea retrogradării, dar gândiți-vă în ce situație am luat noi echipa. Eu și colegii mei din staff aveam opt meciuri de baraj câștigate, începând cu Liga 4”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button