Sport

Ce meci! Fără Cristina Neagu, băteam Bucureștiul și dacă jucam două săptămâni!

 

Sunt fost practicant de handbal și suporter al Brașovului handbalistic dinainte ca Cristina Neagu să fi fost luată (în 2006) de uluitoarea handbalistă și apoi enorma descoperitoare și formatoare de talente Mariana Târcă la Rulmentul și impusă tot de ea, un an mai târziu, la naționala antrenată de Tadici. Cristina avea doar 18 ani, dar ochiul magic al legendei handbalului românesc detectase potențialul. Am fost în sală atunci când, cu Mariana Târcă pe bancă și cu Cristina pe teren, Brașovul a învins „galactica” Oltchim Rm Vâlcea, în Sala Sporturilor, declanșând una dintre cele mai mari sărbători sportive ale Brașovului. Dacă nu credeți, clipul este încă pe youtube… Ce dor mi-era de o asemenea bucurie, în care să punem la colț unul dintre granzii handbalului de la noi ! Mai ales după câteva sezoane în care handbalul feminin de clasă a fost, la Brașov, rezultatul unor încercări ratate. Dar poate că și acelea ne-au adus acolo unde suntem azi. Știți cum se zice, evoluția omenirii a fost determinată de principiul „încercare și eroare, apoi din nou încercare”… Poate așa am ajuns azi la această echipă frumoasă, ce predă scheme de handbal, nu se sperie de responsabilități și, mai ales, care are războinice pentru care cuvântul „cedează”nu există.

CSM a condus de doar două ori în acest meci, 28-29, printr-un gol al Cristinei Neagu, și cu 29-30, prin cel înscris de feblețea noastră, a brașovenilor, Laura Chiper-Moisă (7 sezoane la Brașov).

Părerea mea- și nu doar – este că am fi putut juca două săptămâni cu CSM București, și, dacă nu ar fi fost Cristina Neagu, am fi câștigat de fiecare dată.

Ok, s-a terminat egal, 30-30. Nu-mi convine. Le-am dominat, uneori autoritar, pe bucureștence, vreo 90% din meci. Le-am arătat că suntem mai bune. Am aihilat chiar și „tancul” Cvicic. Am avut 4-5-6 goluri diferență (22-16, min. 40, 25-21, min, 45), trebuia să ne impunem. Dar nu pot învinovăți pe cineva că s-a terminat egal. Meritam mai mult, dar multinaționala a arătat că încă mai poate salva un meci compormis. Grație Cristinei Neagu, în principal.

Cu ce am rămas din acest meci? Cu certitudinea că linia de 9 metri a Coronei, aceea cu o medie de vârstă a extrem de scăzută – fost net superioară valorilor aduse pe bani grei din afară. Și, în acest moment, este o singura soluție viabilă pentru Națională. Cristina Laslo este cea mai valoroasă jucătoare din campionat în acest moment, cu momente de geniu și ca vitezăde joc, și soluția nr. 1 pentru Mondiale în centru, iar Buceschi (chiar după accidentare) cea de-a doua. Orice alte variante pe acest post nu-s decât aiureli.

Sorina Târcă (chiar cu un joc, cu CSM București, cam departe de ceea ce ne obișnuise, dar cu câteva reazări remarcabile), Bianca Bazaliu (apărătoare de top, care începe să „respire” și în atac, așa cum prevăzuse antrenorul Crăciun) sunt, de asemenea, două nume care, la o selecție corectă, nu trebuie să lipsească din echipa pentru Maicondial.

Nu mai vorbesc de pivot, deoarece  nu e în lotul de 28 al Naționalei, dar Ciuciulete a obțint lovituri de la 7 m în fața unei apărări masive și destul de mobile. Foarte bună colaborare cu linia de 9 metri, cred că în acest moment este principalul pivot, ca procentaj, din Liga Națională, la concurență cu Crina Pintea.

Per total, ca suporter, nu am ce reproșa nici echipei, nici staff-ului tehnic referitor la această partidă. Poate doar schemele de finalizare din extremă. Dar a fost un meci pe care am simțit că l-au pregătit și l-au jucat pentru a-l câștiga. N-au reușit, dar nu au cedat nici o secundă și a fost cel mai frumos meci al acestui campionat. Felicitări tuturor și sunt mândru de această echipă și de felul în care luptă! Da, ăsta e Brașovul! Ce dor ne era să scandăm așa ceva!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare