Sport

Ce mai e cu noul stadion din Brașov?

Ce mai e cu noul stadion din Brașov?

Unul dintre obiectivele lui Allen Coliban în momentul în care a fost instalat primar la Brașov a fost construirea unui nou stadion. Fostul, George Scripcaru, promisese ani în șir lucrul acesta. Știți povestea nemuritoare cu meciuri de la Euro 2012 pe new „Municipal Arena”… (Foto: Așa arăta Stadionul „Municipal” din Bartolomeu înainte de a fi demolat).

Primarul Allen Coliban zisese ceva despre o dezbatere privind amplasamentul noului stadion. Erau în plan fostul parc industrial Rulmentul și zona Triaj. Edilul relata despre o arenă modernă, cu 25.000 de locuri, la ultimele standarde ale FIFA și UEFA, pe care putea să o ridice chiar numai din bani de la Primărie.

De aproape doi ani nu s-a mai anunțat nimic, dinspre autorități, pe această temă.

Între timp, FC Brașov și SR Brașov își dispută meciurile oficiale pe bătrânul Stadion „Tineretului”, „cârpit” în fiecare an pentru a rezista. Dacă FC Brașov, grupare susținută en-gros din banii Municipalității, va reuși promovarea în Superliga printr-un miracol, atunci, foarte probabil, va disputa la Sf. Gheorghe partidele considerate pe teren propriu. Asta pentru că „Tineretului” nu are cum să primească licența de la FRF.

La alții se poate

Cu noul stadion de la Brașov e ca în gara paărăsită. În schimb, autoritățile locale din Constanța, Timișoara și Botoșani se mișcă. Au anunțat că ridică arene de 5 stele.

Conform proiectului, noul Stadion „Gheorghe Hagi”, cu o capacitate de 18.000 de locuri, ar trebui inaugurat în 2025. Finanțarea va veni de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, circa 100 de milioane de euro.

La Timișoara, primarul Dominic Fritz a anunțat construirea unui nou stadion, pe banii Municipalității. Cu 9.000 de locuri și inaugurare în doi ani și jumătate. 122 de milioane de lei vor fi alocate pentru acest proiect. Edilul a declarat, potrivit Playsport„Ne zbatem ca Timișoara să nu rămână singurul oraș mare din România fără stadion. Pentru oraș este un efort financiar uriaș, însă pentru sportul local este o investiție vitală și urgentă”.

Nu-i nimic, rămâne Brașovul…

Și primarul din Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că lucrează intens pentru ridicarea unui nou stadion în oraș. Chiar a prezentat proiectul noii arene pe pagina sa de Facebook.

Ce mai e cu noul stadion din Brașov?


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Mama lui Barbu Gh
1 an în urmă

Eh! Cum trece timpul! Imi aduc aminte cum duminica cand jucau Steagu, ICIM sau Tractorul acasa faceam bani frumosi impreuna cu colegele mele cand vindeam seminte la cornet la portile stadioanelor. Eram tanara, libera, inca nu facusem puradeii, aveam timp… Citeşte mai mult »

Barbu Gh.
Răspunde la  Mama lui Barbu Gh
1 an în urmă

Viligheiule, acolo te-a fătat bețiva de mă-ta? În budă la stadion? Păi zicea că în budă la gheretele care vindeau băutură la gară.
Hotărește-te, deviantule!

1 an în urmă

[…] Ce mai e cu noul stadion din Brașov? […]

1 an în urmă

[…] un moment dat, se vehiculase că la Rulmentul, pe locul fostei platforme, s-ar construi noul stadion. Obiectiv promovat de fostul primar George Scripcaru, care intrase și în atenția lui Allen […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare