Sport

Ce face Cheloo la RALIUL DAKAR?!… Din nou „Mani” Gyenes!

 
Cunoscutul cântăreț și jurat de la iUmor, emisiunea Antenei 1, se află la Jeddah, în Arabia Saudită, așteptând startul ediției 2022 a Raliului Dakar.
 
Cheloo este coechipier cu Mihai Ban și face parte din echipa Transilvania Rally Ria Team, susținută de Tomas Ourednicek și Ultimate Dakar (asistența tehnică). Alături de Iacob Buhai / Tudor Turdean, acestea sunt primele echipaje din România care vor lua startul la clasa auto a Raliului Dakar. 
 
„Am plecat pe 25 decembrie, la ora 23.30 de acasă, iar de la Năsăud şi până la Praga mi-am încărcat bateriile. Am ajuns pe 27 decembrie la ora 13.30 în port (Jeddah), de unde am preluat maşina. Acum aşteptăm rezultatele testelor Covid, pentru a vedea dacă ne «calificăm», apoi descărcăm camionul şi ne apucăm de treabă. Când spun «noi» înseamnă că eu stau degeaba şi restul echipei se autodepăşeşte! Ziua de 31 decembrie este una foarte importantă pentru noi, întrucât aşteptăm verificările FIA (Federația Internațională de Automobilism)!”, a scris Cheloo pe pagina sa de Facebook.
 
Sătmăreanul Emanuel Gyenes va lua startul și în a treia ediție a Raliului Dakar, care se va disputa în Arabia Saudită în perioada 1-14 ianuarie 2022. Este a 12-a sa participare în cel mai dificil rally-raid din lume, „Mani” fiind, de această dată, singurul român înscris în competiție la clasa moto.
 
La a 44-a ediție a Raliului Dakar vor fi prezenți 750 de concurenți, care vor străbate 8.375 de kilometri, din care 4.258 de probe speciale. Startul și sosirea sunt la Jeddah.
 
Prologul de la Jeddah la Halil (19 km de specială) va stabili ordinea de start în prima etapă. „Este o recompensă”, a punctat David Castera, directorul Raliului Dakar, care a mai spus: „Am pus accent pe un traseu de nisip și dune”.
 
„Caravana” va ajunge și la Riyadh, capitala Arabiei Saudite, care va fi „înconjurată” de două ori de performeri.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare