Sport

Ce ar dori să facă Laszlo Dioszegi: „Atunci am fi chiar unici în lume”

Ce ar dori să facă Laszlo Dioszegi.

Șeful grupării Sepsi Sfântu Gheorghe are, se știe, două mari pasiuni: brutăria și fotbalul. Provocat de cei de la Arta Albă, ce ar alege între brutărie și fotbal, Laszlo Dioszegi a dat un răspuns șarmant și spumos, deopotrivă: „Aș construi o brutărie de 2.000 de metri pătrați în care ar putea încăpea un teren de fotbal în mijloc! La mijloc pentru a juca fotbal și pe margini pentru a coace pâine. Atunci am fi chiar unici în lume: spectatorii s-ar putea bucura și de meci, și de mirosul de pâine proaspăt coaptă”.

Laszlo Dioszegi și-a continuat ideea: „Nu aș renunța la nimic. Sunt foarte mulțumit atâta timp cât pot spune că prin dezvoltarea unei afaceri de panificație l-am făcut pe tatăl meu, un maestru brutar, mândru. El nu și-a putut desfășura afacerea pe măsura talentului său, din cauza regimului. Atunci (în comunism – n.r.) nu aveai voie să deții o brutărie”.

Ce ar dori să facă Laszlo Dioszegi

Conducătorul lui Sepsi susține că ambele activități îi aduc bucurii: „Pot spune că la brutărie am 15.000 de fani ai produselor Dioszegi, dar la fotbal avem aproape 50.000. Este o mare diferență. Cu brutăria dai bucurie de moment, când te bucuri de un produs de panificație sau de patiserie proaspăt, cald. Dar la fotbal, dacă echipa câștigă, suporterii sunt fericiți o săptămână!”.

La fotbal, Laszlo Dioszegi se laudă cu două Cupe ale României câștigate, dar și cu Supercupa. În ceea ce privește brutăria, la Târgul Indagra 2013 a făcut cea mai mare pâine cu cartofi din România, cu o greutate de 96,6 kg, performanță înregistrată și în World Record Academy, la categoria „pâine rustică”.

Ce ar dori să facă Laszlo Dioszegi | MyTex.ro
Ce ar dori să facă Laszlo Dioszegi: „Atunci am fi chiar unici în lume” 10

Referitor la această ultimă performanță, Laszlo Dioszegi a precizat pentru sursa citată: „Sunt foarte mândru de recordul mondial pe care îl deținem. Dar în Szolnok, oraș din Ungaria, unde în fiecare an, pe 20 august, sunt programate evenimente, am construit un cuptor mare în care am copt și o pâine care a ajuns la 300 de kilograme! Dar acolo nu am aplicat pentru certificare”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button