Sport

Ce A DECLARAT Dan Petrescu după MINUNEA de la Glasgow?!…

 

CFR Cluj a obținut o victorie de senzație marți seară la Glasgow, învingând-o pe Celtic cu 4-3, după ce în meciul tur, în Gruia, scorul fusese egal, 1-1.

Astfel, „vișiniii” s-au calificat, magnific, în play-off-ul Ligii Campionilor, unde se vor confrunta cu Slavia Praga într-o dublă manșă (20/28 august) pentru un loc în competiția elitelor. În cazul în care va fi eliminată de campioana Cehiei, echipa antrenată de Dan Petrescu va accede în grupele Europa League, a doua competiție inter-cluburi patronată de UEFA.

Pe Glasgow Park, CFR a condus la pauză cu 1-0, grație reușitei lui Deac. Scoțienii au revenit în repriza secundă, făcând 2-1, după care Omrani a egalat din penalty. Imediat s-a făcut 3-2 pentru gazde, dar același Omrani a restabilit echilibrul, 3-3, pentru ca în ultimele secvențe ale disputei Țucudean să puncteze pentru un succes românesc de senzație.

„Suntem toți foarte fericiți și mândri că am reprezentat România cu cinste. Sunt mulțumit de faptul că le-am închis gura celor care au spus că CFR nu a meritat campionatele pe care le-a luat și că suntem o echipă fantastică și am meritat victoria. Am fost supărat pe toată lumea, pentru că încă se mai punea la îndoială valoarea mea. Am eliminat din Liga Campionilor trei echipe mai bune decât noi. Gândiți-vă câte goluri am marcat în ultimele meciuri din campionat și din «Champions League». Mulți nu vor mai avea ce să mai scrie și vor arăta respect mult timp… M-am întors din China pentru acest grup minunat. Le-am spus băieților că, dacă ne apărăm, nu avem nici o șansă, că trebuie să facem presing sus. Înainte să plecăm la meci, le-am pus cele patru goluri pe care le-am marcat cu Urziceniul la Glasgow și am încheiat ședința tehnică punându-ne de acord că noi vrem să jucăm în Liga Campionilor, nu în Europa League. Gândul meu e deja la meciul cu Sepsi din Liga 1. Ce Slavia? Mă gândesc la primul joc oficial. Eu respect toate competițiile”, a declarat, la final, Dan Petrescu pentru Digi Sport. 

Marți, pe lângă CFR – Slavia, în play-off-ul Ligii Campionilor se vor juca partidele: Apoel (Cipru) – Ajax Amsterdam și LASK (Austria) – FC Bruges, pentru ca miercurea viitoare să fie programate meciurile: GNK Dinamo (Croația) – Rosenborg (Norvegia); Young Boys Berna – Steaua Roșie Belgrad; Olympiakos Pireu – Krasnodar (formația rusă a furnizat, de asemenea, o surpriză, eliminând-o pe FC Porto).

 Foto: UEFA.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button