Sport

CAZUL CORONA. „Cine a luat această decizie LA BRAȘOV, și-a bătut joc de o națiune întreagă”!!!

 

Horațiu Pașca, antrenorul echipei de handbal feminin Gloria Bistrița, este înmărmurit de scandalul din peisajul sportului românesc care are în prim-plan clubul Corona Brașov.

N-a vorbit deloc despre „dubla” avută cu echipa brașoveană din turul trei preliminar al Cupei EHF, pe care a pierdut-o „la mustață”, ci de reprezentativa României, unde a fost antrenor secund în mandatul spaniolului Martin Ambros.

„Suntem în prag de a pleca la Campionatul Mondial. Dacă aceste lucruri apăreau după primul meci în Japonia și se dovedește a fi adevărat, ce se întâmpla? Puteam fi excluși, deveneam țară de lumea a treia la handbal feminin. Cine a luat această decizie la Brașov, și-a bătut joc de o națiune întreagă. Fetele sunt niște bunuri naționale. Cum să faci din România națiune de lumea a treia în handbalul feminin? Lucruri elementare! În an preolimpic, tu faci manipulare intravenoasă. Articolul respectiv de la WADA, îl știe toată lumea. Mă gândesc ce e la echipa națională, care trebuie să plece la Mondiale, care trebuie să se califice la Jocurile Olimpice… Acesta era scopul”, a declarat Horațiu Pașca pentru www.prosport.ro.

În privința handbalistelor suspectate că au încălcat regulamentul antidoping, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hossu (deși s-a aflat că întregul lot al Coronei a fost la respectiva clinică pentru tratament…), antrenorul Bistriței a punctat pentru sursa citată: „Jucătoarele sub contract nu au voie să facă nimic ce nu este permis de club. Mi se pare grotesc că cineva încearcă astfel de practici. Orice manipulare intravenoasă este strict interzisă”, pentru a încheia făcând o radiografie a șocantului caz: „Aici nu vorbim de Corona Brașțov ca și club, ci de munca tuturor oamenilor implicați în handbalul românesc feminin, că riscăm să fim excluși din competițiile internaționale și riscăm să ajungem în lumea a treia. Nu am muncit să ajungem aici, să nu existăm. Sper din tot sufletul meu să nu fie adevărat. Dar dacă se confirmă, cineva și-a bătut joc de noi toți!”.

Apropo, dacă forurile autorizate (ANAD, într-o primă fază, putându-se ajunge chiar la TAS) decid că handbalistele sunt vinovate de încălcarea regulamentului antidoping și, pe cale de consecință, suspendate, ce se va întâmpla cu persoanele din „vârful” clubului Corona Brașov, beneficiare – acum – a prezumției de nevinovăție, care au generat această situație scandaloasă, precum și cu medicul „galben-albastrelor”?!… Vor demisiona, vor fi demise sau vor continua să lucreze binemersi, cu sprijin politic, în cadrul grupării susținute într-o mare măsură din banii brașovenilor via Primărie.

CITEȘTE ȘI:BRAȘOV. CUTREMUR LA CORONA. Trei jucătoare în pericol de suspendare pentru că ar fi folosit o terapie interzisă

CORONA BRAȘOV. Cum s-ar fi petrecut faptele în cazul celor 3 handbaliste suspectate că au încălcat regulamentul antidoping?!…

CORONA BRAȘOV. Primarul Scripcaru, despre cazul celor trei handbaliste suspectate că au încălcat regulamentul antidoping…

CORONA BRAȘOV. DE CE se „elimină complet termenul de dopaj”?!…

CAZUL CORONA. Precizări de la Agenția Națională Anti-Doping

CAZUL CORONA BRAȘOV. Laslo și Bazaliu au dat probe de sânge și de urină!!! Ce suspendări riscă…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare