Sport

CAZUL CORONA BRAȘOV. Sorina Târcă, „RUGATĂ” insistent de Liviu Dragomir să facă terapia laser?!… REACȚIA medicului Marius Capră

 

Destăinuirile lui Liviu Dragomir, ex-președintele clubului Corona Brașov – cu funcție de conducere în PNL în plan local, privitoare la speța intens mediatizată în care handbalistele echipei „galben-albastre” sunt acuzate de încălcarea regulamentului internațional antidoping, au avut un amplu ecou pe plan local (în special) și național.

Citește aici așa-zisele dezvăluiri:

CAZUL CORONA BRAȘOV. Liviu Dragomir, la ORA MĂRTURISIRILOR…

CAZUL CORONA BRAŞOV. Liviu Dragomir – „SĂGEŢI” către Gloria Bistriţa şi FRH!

CAZUL CORONA BRAȘOV. Dragomir: „Viața mea a fost iremediabil distrusă”! REPROȘURI la adresa lui Cristi Balaj și ANAD

Tot pentru prosport.ro, medicul Marius Capră, cel ce se ocupa de formația de handbal Corona Brașov, a oferit punctul său de vedere, care diferă în multe privințe cu ceea ce relatase Liviu Dragomir.

„Am fost sunat într-o zi de către domnul Dragomir, spunându-mi că în Brașov s-a deschis o clinică de recuperare cu un aparat extrem de performat și că mă roagă să merg până acolo să văd despre ce este vorba… Da, ca orice medic care află despre o tehnică nouă, am avut un semn de întrebare în privința acelei terapii”, a declarat, printre altele, Marius Capră, precizând că la acel moment „fetele sufereau de un sindrom de oboseală cronică avansată, țin minte că erau competiții din 3 în 3 zile și, deși luau susținătoare de efort, mergeau la bazinul de înot, făceau crio-sauna, oboseala nu dispărea”.

Tot Marius Capră a relatat pentru sursa citată: „Au mai existat două sau trei sportive care ar fi sunat chiar din clinică un foarte cunoscut medic de medicină sportivă, pe domnul doctor Florin Ciocoiu (n.r. medicul echipei naționale), ca să se asigure că nu este nici o problemă”. 

În plus, așa cum susține Capră, și antrenorul Ion Crăciun l-a sunat pe medicul Florin Ciocoiu, care i-a transmis că… „nici vorbă, eu prin manipularea sângelui înțeleg cu totul altceva, nici vorbă de doping cu acel laser”.

Asta contrazice declarațiile conducerii FRH dinaintea Campionatului Mondial de handbal feminin de la Kumamoto, cum că nu s-a știut de practicile de recuperare ale celor de la Corona Brașov, inclusiv că medicul primei reprezentative n-ar fi fost înștiințat…

Medicul Coronei i-a punctat, apoi, jurnalistului brașovean Marius Huțu, pentru prosport.ro, că Elaine Gomes a fost prima care i-a spus că nu merge să facă nici o procedură de recuperare, „până nu îi trimit tot ce am despre «Laserul Weber», să citească și ea și mai ales să îi trimită medicului ei de la echipa națională a Braziliei, să își dea acordul. Zis și făcut, i-am trimis tot ce aveam, apoi – după ce a luat legătura cu medicul de la Națională – a mers și ea. Dubii a avut și Bianca Bazaliu, care nu a mers la clinică până nu a discutat personal cu doamna doctor Camencean (de la Clinica IoMed – n.r.), să fie sigură 100% că totul este OK. Fără a dori să divulg aspecte din cadrul anchetei în derulare (de la ANAD – n.r.), vă pot spune că, din informațiile pe care le am, fără să fi fost prezent la această discuție, au mai existat două sau trei sportive care ar fi sunat chiar din clinică un foarte cunoscut medic de medicină sportivă, pe domnul doctor Florin Ciocoiu”.

Marius Capră a dat detalii și despre cum a fost „împinsă” Sorina Târcă (foto) spre acel tratament controversat: „Sorina Tărcă a venit personal la mine și mi-a zis că ea nu merge. Am întrebat de ce și a zis că îi ajunge Criosauna, Recovery Pump și Game Ready. I-am răspuns că este OK. Țin să va spun că domnul Dragomir făcea ședințe săptămânal cu staff-ul medical și era informat cu toate problemele medicale nou apărute sau cu evoluția recuperării sportivelor, etc. La aceste ședințe am fost întrebat cum merge cu recuperarea la IoMed, cum se simt fetele și dacă au mers toate. L-am informat că au fost toate, mai puțin Sorina. M-a întrebat de ce, i-am comunicat exact răspunsul primit și, de față cu mine, a sunat-o și a întrebat-o de ce nu merge, apoi a rugat-o să ia legătura cu colegele ei care au fost, să o îndrume și să meargă și ea”.

Iată încă un lucru care contrazice spusele lui Liviu Dragomir în „amintirile” de după 6 luni…

Privitor la faptul că ex-președintele Coronei Brașov susține că n-a știut că toată echipa făcea terapia cu laser la Clinica IoMed, medicul Marius Capră, cel asupra căruia se aruncase întreaga vină, a precizat pentru sursa citată: „Să fim serioși, dacă cumva trimit o sportivă să facă o radiografie simplă și nu există referat și programare de la club, banii pe acea procedura mi se opresc din salariu! Nu există așa ceva, în acel club totul era ca la carte, nimeni nu făcea nimic de capul lui, totul se discuta înainte de a face orice, totul era bine pus la punct, personalul din contabilitate, de la achiziții, inspectorii sportivi, toată lumea își făcea treaba perfect. Domnul Dragomir a fost de acord cu trimiterea sportivelor acolo încă de la bun început și nu a existat niciodată nici o reținere din partea dumnealui în ceea ce privea recuperarea sportivelor”.

Așadar…

Întreg materialul realizat de Marius Huțu cu medicul Marius Capră îl puteți citi aici: https://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/medicul-coronei-brasov-a-vorbit-in-exclusivitate-cu-prosport-despre-scandalul-care-a-lovit-brutal-handbalul-dezvaluiri-pe-banda-rulanda-sorina-tirca-a-refuzat-dar-domnul-dragomir-a-sunat-o-19030518


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare