Sport

CAZUL CORONA BRAȘOV. Neplătită de luni bune, Daciana Hosu e ținută pe loc! Ca și Daria Bucur! FRH a fost dată în judecată! DETALII…

  • dariabucur.jpg
 

WADA a redus suspendările handbalistelor de la Corona Brașov primite pentru încălcarea regulamentului internațional antidoping în urma naivității lor și a neglijenței crase și a lipsei de profesionalism etalate de foștii conducători ai clubului subordonat Primăriei – vezi: CAZUL CORONA BRAȘOV. Vești bune pentru trei handbaliste… / Celelalte suspendate, în stand-by!

Portărița Daciana Hosu (foto 1), scăpată deja de suspendare, poate să se antreneze cu echipa la care vrea să evolueze, SCM Rm. Vâlcea, însă, deocamdată, este blocată, întrucât Corona Brașov a făcut apel la Federația Română de Handbal (FRH), deși jucătoarea nu a mai fost plătită din noiembrie anul trecut, de când s-a declanșat scandalul cu acea controversată terapie laser intravenoasă – povestea e arhicunoscută.

Pentru arenavalceana.ro, Florentin Pera, antrenorul formației din Vâlcea, a explicat situația Dacianei Hosu, dar și a Dariei Bucur (foto 2), o altă handbalistă venită de la Corona Brașov: „Am vorbit cu managerul Dacianei Hosu. Sperăm ca în câteva zile ea să poată intra în programul echipei. Din păcate, Daciana mai avea un an de contract cu Brașovul. A făcut toate demersurile la FRH pentru a deveni jucătoare liberă, iar din luna noiembrie a anului trecut ea nu a mai fost plătită. Am înțeles că inițial ea a primit dezlegare, dar Brașovul a făcut apel. Acest apel se va judeca la mijlocul săptămânii viitoare, din ce mi s-a spus… Lista pentru Liga Campionilor nu e închisă, iar Daciana Hosu poate fi inclusă. Daria Bucur mai are de așteptat câteva zile (până pe 10 septembrie – n.r.). A primit o sancțiune mai mare cu o lună, dar și ea e în aceeași situație la Brașov. Mai avea un an de contract, a făcut demersuri pentru a deveni liberă și așteaptă o ultimă decizie”.

Se știe, în urma a ceea ce s-a întâmplat pe finalul anului trecut, Corona Brașov a fost retrogradată în eșalonul secund național, fiind exclusă și din faza grupelor Cupei EHF.

Paul Mincu, avocatul Dacianei Hosu, a relatat pentru prosport.ro, printre altele: „Cu toate sportivele din lot pe care le reprezint, am discutat și le-am spus clar. După ce se termină dosarul de la ANAD, se poate discuta despre o eventuală acțiune pentru a se recupera prejudiciul cauzat din toată treaba asta. Dosarul de doping s-a terminat acum, astfel că fiecare sportivă știe care este suspendarea efectivă și poate să-și calculeze prejudiciul. Este posibil să mergem mai departe, sunt sportive care doresc treaba asta, să meargă să-și recupereze prejudiciul. Vă dați seama, sunt sportive care au pierdut Campionatul Mondial și trebuie să primească o reparație financiară în sensul acesta”.

Conform sursei citate, pe rolul instanțelor de judecată sunt deja două litigii în acest sens, informație confirmată și de avocatul Coronei Brașov în acest caz de doping, Dan Idita: „În situația în care există astfel de intenții ale jucătoarelor, ne gândim serios de a le acționa în instanță. S-a stabilit culpa jucătoarelor și, din punctul nostru de vedere, mai degrabă clubul este îndreptățit să le acționeze în judecată, decât invers. Culpa rezidă în sancțiunea pe care au primit-o. De ce au fost suspendate jucătoarele? Pentru că au încălcat reglementările anti-doping, există o decizie în acest sens”.

Marius Huțu, jurnalistul brașovean de la ProSport, specialist în handbal, a comentat pe seama celor prezentate de Dan Idita: „Excepțional! Clubul este cel care le-a cerut jucătoarelor să meargă la clinică pentru procedura terapiei prin laser și totul clubul se gândește să le acționeze în judecată?”…

Dan Idita i-a confirmat lui Marius Huțu și faptul că gruparea brașoveană a reclamat Federația Română de Handbal la Curtea de Apel după ce a exclus-o / retrogradat-o ulterior din Liga Florilor și Cupa României. Primul termen de judecată nu a avut încă loc.

Diplomat, Petrică Stancu, actualul manager general al Coronei Brașov, a declarat pe marginea subiectului prezentat, contactat fiind de ProSport: „Nu am toate datele și nu aș vrea să mă pronunț”.

„Dar Corona Brașov a făcut niște demersuri la Federație – Vezi Apelul în cazul Dacianei Hosu – semn că «sforile» le trag alții!”, a mai constatat Marius Huțu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button