Sport

CAZUL CORONA BRAŞOV. Liviu Dragomir – „SĂGEŢI” către Gloria Bistriţa şi FRH!

 

Liviu Dragomir, fostul preşedinte al Coronei Braşov, şi-a continuat destăinuirile – pentru www.prosport.ro – cu punctele sale de vedere privind modul în care cele mai multe handbaliste „galben-albastre” au încălcat regulamentul internaţional antidoping, aşteptându-şi acum sancţiunile. Sunt şi lucruri ştiute, şi mai puţin ştiute, dar interesante pentru a putea alcătui un puzzle cu bucăţele de dorinţă de performanţă, naivitate pe de-o parte şi lipsă de profesionalism – de alta, îmbinate cu diverse interese de partid.

După „introducere” (detalii, aici: CAZUL CORONA BRAȘOV. Liviu Dragomir, la ORA MĂRTURISIRILOR…), ex-conducătorul Coronei i-a declarat jurnalistului Marius Huţu că sportivele au susţinut că se simt bine după ce au efectuat controversatul tratament cu laser intravenos: „Eliza Buceschi, în prezența mea, l-a întrebat pe medic dacă procedura respectă rigorile anti-doping, iar medicul a făcut referire la faptul că nu se introduce nimic în corp, este doar un flux de lumină ce ajută la recuperarea mai rapidă a celulelor lezate în caz de accident, precum și la o recuperare după efort mai eficientă… Ulterior, am aflat că unele sportive ar fi întrebat medicii echipelor naționale din care făceau parte, aveam în echipă componente de la cinci reprezentative naționale, și toți ar fi recomandat asta. De altfel, în depozițiile date în fața Comisiei de Audieri de la ANAD au reiterat informația aceasta”.

Apoi, Liviu Dragomir a punctat că „nici o sportivă nu a fost constrânsă vreodată să facă ceva împotriva dorinței ei și aici vă dau exemple. Sportivele aveau la dispoziție vitamine și susținătoare după efort, dar mai bine de jumătate dintre ele nu voiau să le folosească, nu le obliga nimeni să le ia dacă nu voiau! Erau sportive care nu voiau să facă duș la sală imediat după efort, lucru regretabil știut fiind importanța acestuia pentru eliminarea transpirației, relaxarea musculaturii, etc., dar nimeni nu le-a forțat să facă duș împotriva voinței lor! Erau sportive care nu voiau să facă bazin și saună și nimeni nu le-a forțat să facă asta! Acum, privind în urmă, mi-aș fi dorit să fi existat sportive care să se manifeste vehement că nu vor să facă terapia și poate altfel ar fi stat lucrurile”.

Fostul şef al Coronei a precizat, pentru sursa citată, că ştie cum s-a ajuns cu acest caz la Agenţia Naţională Antidoping (ANAD), sesizându-se şi Agenţia Mondială Antidoping (WADA), punctul de plecare fiind partida retur cu Gloria Bistriţa, din ultimul tur preliminar al Cupei EHF. 

„O persoană din echipa tehnică a echipei de senioare din Bistrița a preluat o postare făcută de sportivele noastre în care arătau ce fac pe partea de recuperare fizică și a folosit poza pentru a o trimite agenției antidoping. Aici eu nu consider că fetele au vreo vină. Este încă o dovadă clară că nu a fost nimic premeditat, nu s-a încercat «îmbunătățirea frauduloasă a performanțelor sportive». Cine și-ar face publică intenția de a face ceva interzis?! Era o răzbunare, pentru că pierduseră pe teren calificarea și voiau, ceea ce s-a și întâmplat, să participe cu orice preț în grupele EHF. Ulterior, multe persoane ne-au informat că de acolo a pornit totul. Ce au făcut, de fapt, s-au răzbunat într-un mod mârșav?!”, a menţionat Dragomir, care a luat în vizor şi conducerea handbalului românesc: „În mai multe rânduri am acuzat FRH că nu sprijină activitatea echipelor de handbal, că nu este partenerul de care cluburile au nevoie”.

Partea a doua a materialului realizat de Marius Huţu cu Liviu Dragomir o puteţi citi aici: https://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/cazul-corona-brasov-raportat-la-wada-de-gloria-bistrita-nu-doar-cred-ci-stiu-cum-ce-au-facut-de-fapt-s-au-razbunat-intr-un-mod-marsav-exclusiv-19030029


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare