Sport

CAZUL CORONA BRAȘOV. Dragomir: „Viața mea a fost iremediabil distrusă”! REPROȘURI la adresa lui Cristi Balaj și ANAD

 

După detaliile arătate în deja celebrul caz Corona Brașov, de încălcare a regulamentului internațional antidoping (CAZUL CORONA BRAȘOV. Liviu Dragomir, la ORA MĂRTURISIRILOR… & CAZUL CORONA BRAŞOV. Liviu Dragomir – „SĂGEŢI” către Gloria Bistriţa şi FRH!), Liviu Dragomir, ex-președintele grupării „galben-albastre”, a continuat cu punctul său de vedere, pentru prosport.ro, vizavi de activitatea Agenției Naționale Antidoping (ANAD) și a șefului acesteia, Cristi Balaj în speța menționată.

Potrivit jurnalistului brașovean Marius Huțu, în opinia lui Dragomir, ANAD avea obligația să demareze o investigație în privința metodei de recuperare (laser intravenos – n.a.), pentru care sportivele au fost acuzate: „ANAD avea deja dosarele și registrele de la Clinica IOMED, unde era clar menționat ce se făcuse, cum, cât, frecvența…. TOT!”.

„Antrenorul Ion Crăciun, după izbucnirea evenimentelor, a participat la un curs organizat de FRH, unde a fost prezent și dr. Alexandru Butoi, medic specializat pe problematica dopingului și se pare singurul din România care s-a specializat pe această temă. De altfel, el a și fost colaborator al ANAD. Crăciun l-a întrebat la curs dacă a auzit despre cazul Corona și ce părere are. Dr. Butoi a răspuns că știe cazul, că a studiat procedura și că în nici un caz nu a fost vorba de a «fura performanța sportivă»”, a declarat Dragomir, care a menționat despre o discuție în contradictoriu între medicul Alexandru Butoi și președintele ANAD, soldată cu… „Balaj nu a vrut să asculte”.

El a continuat: „Dr. Butoi a menționat că noi, clubul Corona, nu putem face demersuri, fiind opriți de regulamentele WADA. Doar WADA sau ANAD pot demara o astfel de investigație prin care să vadă dacă face sau nu face ceea ce eram acuzați. Mai mult de atât, WADA avea o informație, conform cărora sportive de la Corona Brașov, din România, au fost văzute cu un ac în venă, mai departe fiind obligația ANAD să verifice ce se făcea acolo”.

Apoi, președintele demisionar al grupării aflate în subordinea Primăriei Brașov a precizat, conform sursei citate, că știe că procedura cu laser intravenos a fost uzitată de mai multe cluburi, „în presă era iureș mare, se vehiculau nume de echipe chiar din Liga 1 de fotbal care urmau să fie suspendate. Și? Nimic. Să înțeleg de aici că doar Corona a fost cea care trebuiă să platească?!”. 

Dacă Liviu Dragomir avea cunoștință că și alte entități sportive au apelat la acest tratament controversat, de ce nu a ieșit public, împreună cu cei de la IOMED, să spună care au fost acestea? De ce nu a înștiințat, în scris, ANAD și WADA asupra acestui aspect?…

„Sigur, ne vom lupta până la capăt, să arătăm lipsa de intenție în a îmbunătăți performanțele sportive. Există un avocat angajat de către CSM Corona, prin decizie aprobată de Consiliul Local Brașov, care să gestioneze acest demers”, a mai spus Dragomir, care a mărturisit că a fost sunat de reprezentanți ai adversarelor din campionat, spunându-i că regretă cele întâmplate și condamnând acțiunea Gloriei Bistrița.

„Răul, din păcate, a fost făcut: fetele suspendate, echipa desființată, munca de ani de zile dusă pe apa sâmbetei, eu mi-am pierdut orice urmă de credibilitate și viața mea a fost iremediabil distrusă!”, a conchis Liviu Dragomir.

Întreaga parte a treia a interviului realizat de Marius Huțu cu Liviu Dragomir o puteți citi aici: https://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/atac-direct-catre-agentia-nationala-anti-doping-in-cazul-corona-brasov-balaj-nu-a-vrut-sa-asculte-obligatia-anad-era-sa-verifice-ce-se-facea-acolo-proc-19030184


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare