Sport

CAZUL CORONA BRAȘOV. Deciziile sunt pregătite, DAR… / Cristi Balaj, SFAT pentru handbaliste

 

Cristi Balaj (foto), preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping (ANAD), a readus în discuție, la Telekom Sport, Cazul „Corona Braşov”, unde handbalistele „galben-albastre” sunt acuzate de încălcarea regulamentului internațional antidoping.

„Comisia, prin preşedintele ei, m-a anunţat că este pregătită să dea o decizie, doar că restricţiile Covid-19 o împiedică să se întâlnească. După ce decizia va fi publicată, fetele vor obţine sprijinul meu în calitate de preşedinte al agenţiei, prin comunicarea pe care o voi face cu cei de la WADA, în încercarea de a le reduce sancţiunea”, a precizat Cristi Balaj.

În continuare, fostul arbitru internațional de fotbal a dat detalii despre această speță: „Din păcate, manipularea sângelui, unde e introdusă procedura de laser-terapie intravenos, se sancţionează cu patru ani. În momentul în care lipseşte vinovăţia, intenţia, atunci poate să coboare la doi ani şi de acolo, în funcţie de colaborare, ajutorul substanţial pe care fetele îl dau, acolo mai poate să apară o reducere. Dacă ai încălcat reglementările antidoping, automat apare o sancţiune, indiferent dacă sportivul este vinovat sau nu. Codul WADA spune că sportivul este vinovat pentru orice substanţă care se găseşte în corpul lui”.

Tot la Telekom Sport, Cristi Balaj a relatat prvitor la zvonurile că anumite jucătoare de la Corona Brașov, suspendate provizoriu în acest moment, ar semna noi contracte, sugerându-le: „Trebuie să îşi consulte avocaţii, trebuie să îşi consulte impresarii. Suntem deschişi, noi suntem la dispoziţia lor, putem să adresăm întrebări către cei de la WADA şi să avem grijă ca nu cumva să apară greșeli care ar putea să le afecteze ulterior”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button