Sport

CAZUL CORONA BRAȘOV. Alexandru Dedu: „E o greșeală majoră făcută”!

 

Handbalistele de la Corona Brașov riscă 4 ani de suspendare, potrivit WADA. Dacă suspectele susțin că n-au știut că procedura de tratament este interzisă, ele ar putea primi o pedeapsă înjumătățită (2 ani), iar dacă ar colabora cu autoritățile și ar spune de alte cazuri de dopaj de care au cunoștință, atunci sancțiunea s-ar micșora la 6 luni.

La Digi Sport, Viorel Mazilu, președintele Sindicatului Handbaliștilor din România (SHR), a punctat că, în cazul Corona, cea mai mare vină o are conducerea clubului brașovean, care nu s-a informat la ANAD cu privire la procedura de tratament folosită.

El a menționat că știa, dinainte de a apărea în mass-media, de cazul Corona.

Bogdan Voina, de asemenea aflat în studioul televiziunii menționate, a dezvăluit că jucătoarele au întrebat de mai multe ori dacă procedura de recuperare cu laser folosită este corectă și li s-a transmis că… nu e nici o problemă. El a mai spus că medicul Capră, care profesează la Corona, lucrează și pentru Centrul de Excelență de la Brașov, așadar este angajat al FRH.

P.S. Ulterior, pe un cont de socializare, prof. Florin Paraschiv a dezmințit faptul că medicul Capră lucrează și pentru CNE.

………………………………………………………………………………………………………..

13.20. „Selecționerul Tomas Ryde are lucrurile foarte clare în cap. Ne vom bate pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Nu va fi ușor, dar ne vom bate”, a continuat Alexandru Dedu, completat de Cristina Vărzaru, care a spus că e optimistă că „tricolorele” se vor încadra în obiectiv: „Le știu foarte bine pe fete, sunt caractere”.

13.17. „Oficialii Coronei Brașov mi-au transmis că nu e nici pe departe doping. Eu consider că e o greșeală majoră făcută, nu știu conjunctura de acolo. Cert este că afectează grav echipa națională. E un subiect care trebuie urmărit în continuare”, a mai afirmat Dedu.

13.11. „N-am știut de tratamentul făcut de Corona Brașov”, a declarat Dedu, care a spus că l-a contactat și pe medicul lotului, Ciocoiu: „Și el a fost extrem de surprins. Nu a fost consultat de cei de la Corona”.

„IHF a sugerat cu tărie ca toate jucătoarele suspecte de încălcarea regulamentul antidoping să nu facă deplasarea la Campionatul Mondial”, a relatat Alexandru Dedu.

13.08. „Despre acest caz am fost notificați de la ANAD luni, fiind anunțați că două jucătoare sunt suspecte că au încălcat regulamentul WADA privind dopingul. Cum experiența noastră tinde către zero în materie de doping, am luat legătura cu ANAD, COSR și cu Narcisa Lecușanu, care este în Comitetul Executiv al IHF și care ne-a ajutat mult”, a spus Alexandru Dedu.

Apoi, președintele FRH a declarat că procedura este interzisă de WADA, prin urmare Cristina Laslo și Bianca Bazaliu au părăsit lotul. A doua zi, „fiind suspiciuni întemeiate”, s-a decis ca și Eliza Buceschi și Daria Bucur să nu facă deplasarea în Japonia.

„Am fost bulversați de această situație”, a punctat Dedu.

13.00. Alături de Alexandru Dedu este și Cristina Vărzaru, secretarul general al FRH.

…………………………………………………………………………………………………….

În câteva minute va începe conferința de presă susținută de Alexandru Dedu, președintele FRH, în care își va spune punctele de vedere despre cazul Corona Brașov, cel cu terapia laser și cu suspiciunile privind încălcarea regulamentului antidoping, dar și privitor la echipa națională a României, care participă la Campionatul Mondial din Japonia (30 noiembrie – 15 decembrie), având drept miză calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Așadar…

CITEȘTE ȘI: Zbor frânt la Corona Brașov

BRAȘOV. CAZUL CORONA. EXCLUSIV. Nici Buceschi, nici Bucur nu merg în Japonia!!!

Naționala de handbal feminin pleacă în Japonia fără handbalistele de la CORONA BRAȘOV. Cum arată lotul

BRAȘOV. Cristina Neagu, mesaj pentru handbalistele de la CORONA. „Suntem alături de voi!”

CAZUL CORONA BRAȘOV. „Este vorba despre SUPRAVIEȚUIRE”!

BRAȘOV. CUTREMUR LA CORONA. Trei jucătoare în pericol de suspendare pentru că ar fi folosit o terapie interzisă

CORONA BRAȘOV. Cum s-ar fi petrecut faptele în cazul celor 3 handbaliste suspectate că au încălcat regulamentul antidoping?!…

CORONA BRAȘOV. Primarul Scripcaru, despre cazul celor trei handbaliste suspectate că au încălcat regulamentul antidoping…

CORONA BRAȘOV. DE CE se „elimină complet termenul de dopaj”?!…

CAZUL CORONA BRAȘOV. Laslo și Bazaliu au dat probe de sânge și de urină!!! Ce suspendări riscă…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare